Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Over Apex Dynamics


Apex Dynamics BV is sinds 2006 dé leverancier in de Benelux van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels. Wij staan bekend om het leveren van service op het allerhoogste niveau en dat begint bij het enthousiast, intensief en persoonlijk onderhouden van contact met al onze klanten en partners.

Lees meer over ons >

Laatste nieuws


Eenvoudig en snel een keuze maken voor een tandwielkast-servomotor combinatie? Timesavers gebruikte de designtool onlangs om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine. De gespecialiseerde producent van metaal afwerk- en ontbraammachines kon direct alle tekeningen downloaden en zo haar aanvraag sturen. Samen met het team van Apex Dynamics konden zij vervolgens tot de optimale oplossing voor deze toepassing komen. We bespreken de toepassing en keuze van Timesavers uitgebreid in dit artikel.

Lees meer >

University Racing Eindhoven (URE) is druk bezig met de voorbereiding op de Formula Student Race 2019. Formula Student is 's werelds grootste ontwerpwedstrijd voor studenten, met jaarlijkse wedstrijden over de hele wereld. Formula Student begon in 1981 in Texas. Het oorspronkelijke concept achter de wedstrijd was dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam contracteerde om een ​​kleine raceauto in de Formule-stijl te ontwikkelen. Deze auto moet worden ontworpen, gebouwd, getest en bestuurd door studenten, met elk jaar een nieuwe auto.

Lees meer >

Team Rembrandts is sinds maandagmiddag 11 maart weer terug in Nederland. Vorige week waren ze in Amerika voor een aantal regionale Robotics wedstrijden in California. Ze wonnen er o.a. de Engineering Inspiration Award en schopten het bij de 2 wedstrijden tot en met de halve finale. Daarnaast is het voor de studententeams dé mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de FIRST Robotics wereldkampioenschappen die eind april in Detroit plaatsvinden.

Lees meer >

Hoe behoudt u vrijheid bij de afstelling van tandwielkasten? Soms komt de afstelling van tandwielkasten in een frame erg nauwkeurig, bijvoorbeeld bij de afstelling van het rondsel op een tandheugel of bij de uitlijning van een overbepaalde constructie. In dat geval zou het makkelijk zijn om de tandwielkast niet een vaste positie in het frame te geven maar om de tandwielkast verschuifbaar te maken ten opzichte van het frame.

Lees meer >

Nieuwsarchief

Site by Merkelijkheid