Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Clean2Antarctica


In de winter van 2018 rijdt Edwin ter Velde met een aantal gastrijders met een door zonne-energie aangedreven terreinwagen naar de geografische zuidpool. De tandwielkasten in dit 3D-geprinte voertuig zijn van Apex Dynamics en wij houden de laatste ontwikkelingen in dit project via deze pagina nauwlettend in de gaten. Winter 2018 lijkt nog ver weg maar de reis komt steeds dichtbij, de voorbereidingen zijn in volle gang.

Voor alle informatie over deze spectaculaire expeditie, ga naar de website van: clean2antarctica.

Laatste Clean2Antarctica nieuws


Met een door zonne-energie aangedreven voertuig, grotendeels gebouwd van kunststofafval, wil Edwin ter Velde over een jaar naar de geografische Zuidpool rijden. Een expeditie met een missie. Maar ook een expeditie die een andere kijk oplevert op energie-efficiënte aandrijflijnen. Zijn IE5 motoren altijd wel de beste oplossing?

Wordt het niet tijd voor omdenken?

Lees meer >

Op zondag 15 oktober heeft Clean2Antarctica een middag georganiseerd op Tall ship De Morgenster voor sponsors, partner, ambassadeurs, HexCore certificaathouders. Dit om te vieren dat het project een nieuwe fase in gaat. De “bouw fase” is nu achter de rug, de meeste technische aspecten zijn inmiddels opgelost. Ongeveer 30 bedrijven hebben mee geholpen om dit te realiseren.

Lees meer >

Apex Dynamics BV is als partner betrokken bij de schoonste expeditie ooit, Clean2Antarctica. Energie neutraal en zero-waste naar de Zuidpool, volg deze extreem bijzondere expeditie via ons website en youtube kanaal.

Lees meer >

In de winter van 2018 rijden Edwin ter Velde en en een aantal gastrijders met een door zonne-energie aangedreven terreinwagen naar de geografische zuidpool. De tandwielkasten in dit 3D-geprinte voertuig zijn van Apex Dynamics en wij houden de laatste ontwikkelingen in dit project nauwlettend in de gaten. In dit artikel een update, want Edwin ter Velde heeft sinds ons vorige bericht niet stilgezeten. De reis komt nu toch echt dichtbij en de voorbereidingen zijn in volle gang. 

Lees meer >

Een expeditie naar Antarctica test de grenzen van het menselijke doorzettingsvermogen en vernuft. Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde leggen de lat nog hoger en rijden in de winter van 2017 (Het is dan zomer op Antarctica) met een door zonne-energie aangedreven terreinwagen 2300 km over Antarctica naar de geografische zuidpool. Apex Dynamics sponsort de reductoren voor dit baanbrekende voertuig die met bestaande schone technologie gebouwd wordt en deels geprint wordt uit afval. Welke uitdagingen gaan de mannen trotseren en welke eisen stelt dit aan onze reductor? Wij vertellen graag meer over dit fantastische initiatief en de kleine bijdrage die wij konden leveren.

Lees meer >