Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Nieuwsarchief


De automotive studententeams van de TU/e zijn al jaren de publicitaire en technologische paradepaardjes van de universiteit. Het Solar Team Eindhoven, STORM en TU/ecomotive voorzien de mediawereld, in print en met video, al jaren van boeiend materiaal. Aan al deze teams ging echter een team vooraf: University Racing Eindhoven. Of, zoals het in 2003 nog heette, Formula Student Racing Team Eindhoven. Dit jaar viert URE haar derde lustrum. (Geschreven door Tim Gerth, Cursor TU/e)

Lees meer >

Apex Dynamics gelooft in de toekomst van (aandrijf)techniek en wetenschap. Wij zijn daarom trotse sponsor van team Rembrandts! Deze groep technische studenten heeft op het Wereldkampioenschap FIRST Robotics de Engineering Inspiration Award gewonnen! Als aandrijftechniekleverancier dragen wij graag een steentje bij aan het promoten van techniek en wetenschap onder jongeren. Bekijk de video over onze samenwerking:  

Lees meer >

Tijdens de presentatie van de URE13 op 1 juni werd het complete team opgesplitst in verschillende sub teams om het iconische 18 Septemberplein om te vormen tot een eenmalig racecircuit. De transformatie van het 18 Septemberplein resulteerde in de perfecte sfeer om het 15-jarig jubileum van URE te vieren. Fans van alle leeftijden verzamelden zich voor demonstraties van onze “oude” verbrandingswagen (URE04) en één van oudere elektrische auto (URE09).

Lees meer >

Uit alle hoeken van de wereld zijn ze naar Enkhuizen gekomen. Bijna 50 jongeren die mee willen varen met een expeditie naar Chili. Tijdens de zeiltocht bedenken ze oplossingen voor bedrijven die milieubewuster willen worden. De maandenlange reis hoort bij het project Clean2Antarctica. Elke week volgt Hart van Nederland het project Clean2Antarctica van Edwin ter Velde. Elke vrijdag om 17:00 zetten wij een nieuwe update online over de vorderingen van dit project. Samen met zijn vrouw gaat hij in december naar de Zuidpool rijden in een wagen gemaakt uit afvalplastic.

Lees meer >

Apex Dynamics BV is trotse partner van Clean2Antarctica omdat we herkennen dat er nog veel kansen liggen op het gebied van innovatie en verduurzaming. En die kun je alleen maar ontdekken als je je opstelt als explorer. Dat is waar Clean2Antarctica jou in uitdaagt met een inspirerende expeditie. Schrijf nu in voor de nieuwsbrief voor inspiratie en updates van het avontuur:

Lees meer >

Apex Dynamics brengt een volautomatisch smeersysteem op de markt om het handmatig (óf het überhaupt afwezige) smeren van bewegende delen te automatiseren. Afnemers verhogen hun productiviteit doordat er minder risico is op het drooglopen van componenten, met dure stilstand én reparatie tot gevolg. Daarnaast is het systeem milieuvriendelijker, veiliger en efficiënter. De pomp kan worden ingezet voor het smeren van bijvoorbeeld tandheugel-aandrijvingen, lineaire geleidingen, kogelomloopspindels en lagers.

Lees meer >

Het race-seizoen gaat beginnen! Als trotse sponsor van het URE studententeam kijkt Apex Dynamics uit naar het race-seizoen en in het bijzonder de Formula Student Race in Assen van 9-12 juli. Na de presentatie van haar nieuwe elektrische raceauto, de URE13, is URE nu volop bezig met de voorbereidingen op alle racedagen. Hoe die voorbereidingen verlopen en wat we kunnen verwachten van de races bespreken we met URE’s CFO Alex Pap.

Lees meer >

Team Rembrandts heeft de Engineering Inspiration Award gewonnen. Dat betekend dat Team Rembrandts zich geplaatst heeft voor het WK van 2019 en dat zelfs hun inschrijfkosten betaald gaan worden door NASA. Helaas heeft het team de eindfinales niet gehaald, wat betekend dat de robot ingepakt wordt en weer terug naar Nederland komt. Dat mag de pret pret echter niet drukken. Voor de deelnemers van team Rembrandts, maar ook voor alle thuisblijvers die mee hebben geholpen, was het een geweldige ervaring. Eentje om nooit meer te vergeten.

Lees meer >

Heeft u wel eens asperges gestoken, als manier om wat bij te verdienen als tiener? Tegenwoordig gebeurt dit door voornamelijk buitenlandse arbeidskrachten maar zelfs die zijn steeds minder voor dit werk te porren. Hoe komen de asperges dan op het bord? Cerescon is een jonge, snel ontwikkelende high-tech startup die een automatische asperge-oogstmachine heeft ontwikkelt om dit probleem op te lossen.

Lees meer >

Met trots presenteren wij u het ontwerp van de gloednieuwe elektrische raceauto, de URE13. Tijdens de zomer zal de URE13 deelnemen aan Formula Student Nederland, Formula Student East, Formula Student Germany en Formula Student Spain. TIP: bekijk tot het einde van de video;) Elke week op dinsdag geeft het URE team meer inzicht in de gemaakte ontwerpkeuzes per afdeling. Blijf op de hoogte via hun Facebook-pagina!  

Lees meer >

 

Site by Merkelijkheid