Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search

Specialist in spelingsarme reductiekast

Samen met onze klanten werken we aan geavanceerde oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Met onze innovatieve producten, diepgaande kennis en jarenlange ervaring voorzien wij onze klanten waar nodig van de kennis en expertise die het verschil maakt.

Neem contact oparrow next

Rechte of haakse vertanding reductiekast

Wat de best passende reductiekast voor uw toepassing is wordt bepaald door meerdere factoren. Of u kiest voor een reductiekast met rechte of haakse vertanding. Een tandwielkast met schuine vertanding geeft minder trillingen, heeft geen gelijkloopfouten, hogere koppels en een lager geluidsniveau. Daarentegen is een rechte vertanding goedkoper en vaak meer dan geschikt voor de toepassing.

Voor de keuze tussen rechte en haakse vertanding kunt u de volgende vuistregel hanteren:

Eenvoudige toepassing = rechte vertanding. Complexe of veeleisende toepassing = schuine vertanding.

Wij leveren de Apex Dynamics PAII, PGII, PSII, PD en PL met rechte vertanding. De reductiekasten met schuine vertanding worden vaker gebruikt voor high-end toepassingen, daarom worden er hogere eisen aan de koppel, dynamiek speling en stijfheid gesteld. Bij Apex Dynamics zijn alle materialen, constructies, afdichtingen en lageringen volledig aangepast aan deze hogere eisen.

Planetaire reductiekast

Kenmerkend voor een planetaire reductiekast of planetaire reductor is dat de ingaande as en de uitgaande as op één lijn liggen. Hierdoor is de planetaire reductiekast zeer geschikt om op de kleinste footprint de grootste koppels over te brengen.

Planetaire reductiekastenarrow next

Haakse reductiekast

Een haakse reductiekast of haakse reductor wordt gebruikt om een roterende beweging haaks verder te leiden. Een aantal redenen hiervoor zijn:

  • Ruimtebesparing
  • Wanneer je een tandwielkast met een holle as wilt, bijvoorbeeld voor een as of kabels
  • Wanneer een opsteekreductor voordelen biedt
  • Als aftak-as of verdeelreductor

Advies over reductiekast

Hoe kiest u de juiste reductiekast? Dat is afhankelijk zeer veel factoren. De belangrijkste formule voor het kiezen van een reductiekast is:

P = M x ? en ? = 2 x ? x n.

  • P = Vermogen (W of Nm/sec)
  • M = Koppel (Nm)
  • n = toerental (-/sec)

Voor een uitgebreide uitleg van deze formule leest u ons blog “planetaire tandwielkast kopen”. Wilt u uitgebreid advies? Neem dan contact op, onze experts bieden u graag een persoonlijk advies.

Neem contact oparrow next

 

Design tool voor reductor

Benieuwd welke tandwielkast of welk tandheugel en rondsel het best passen op uw toepassing? Met onze design tool weet u zeker dat u de juiste combinatie van servomotor, tandwielkast, tandheugel en rondsel koopt. Probeer het direct!

 

High end vs. medium end reductiekasten

In ons uitgebreide assortiment van uit voorraad leverbare tandwielkasten bieden wij zowel medium-end als high-end tandwielkasten aan. Afhankelijk van de technische uitdaging wordt bepaald of een high end of een medium end tandwielkast beter voldoet. We leggen u graag het verschil tussen medium- en high-end tandwielkasten uit. Drie elementen van de tandwielkast verschillen:

  • Vertanding
  • Lagers
  • Afdichting

Vertanding tandwielkast

Onze medium-end tandwielkasten maken gebruik van rechte vertanding, de high-end tandwielkasten maken gebruik van schuine vertanding. Bij een schuine vertanding grijpen meer tanden tegelijkertijd in elkaar, hierdoor is de tandbreedte groter. Een grotere tandbreedte zorgt voor een hoger koppel, de tanden glijden als het ware in elkaar in plaats van in elkaar te grijpen. Daardoor loopt een tandwielkast met schuine vertanding altijd rustiger dan een tandwielkast met rechte vertanding.

Lagers en afdichting tandwielkast

Voor onze medium-end tandwielkasten gebruiken we kogellagers en wordt de tandwielkast afgedicht op de lager. Onze high-end tandwielkasten bevatten cylinder- of kegellagers. Deze tandwielkasten worden afgedicht met Viton en zijn hierdoor beter bestand tegen chemicaliën en extreme temperaturen.

Advies over uw reductor

Twijfelt u welke tandwielkast het beste past bij uw toepassing? Onze experts helpen u graag de juiste keuze te maken. Zij staan voor u klaar met uitgebreide productkennis en expertise op basis van jarenlange ervaring. Neem voor advies op maat contact met ons op.

Neem contact oparrow next