Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search

Planetaire vertragingskast

Planetaire vertragingskast voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving die vallen onder de ATEX-richtlijnen. Doormiddel van het aanpassen van al haar processen heeft Apex Dynamics succesvol vertragingskasten ontworpen die voldoen aan de ATEX-normen. De vertragingskasten zijn geclassificeerd als niet-elektrische apparatuur in groepen I en II, en kunnen worden toegepast vanaf bepaalde categorieën. Het gehele proces over planetaire vertragingskasten in de ATEX omgeving is nu te lezen.

 

 

Haakse vertragingskast

Apex Dynamics introduceert nu de nieuwe k-serie vertragingskasten. Deze haakse vertragingskasten worden gebruikt voor hoge precisie reducties in dynamische toepassingen. Een bijzonder kenmerk van deze serie is dat de draairichting van de uitgaande as niet wordt omgedraaid ten opzichte van de motor as, wat bij andere merken wel het geval is. De K-serie is verkrijgbaar in verschillende varianten en bouwgroottes, met een standaard speling van <3 boogminuten en hoge axiale en radiale krachtvermogen. Beschouw de nieuwe K-serie hypoïde haakse vertragingskasten van Apex Dynamics – de high-end oplossing voor dynamische en precisiegerichte toepassingen.

Neem contact oparrow next

Vertragingskast voor 3D-betonprinter

De TU/e heeft een 3D-betonprinter ontwikkeld die objecten tot 11 meter lang, 5 meter breed en 4 meter hoog kan printen. In samenwerking met de bouwindustrie wil de universiteit grensverleggende en recyclebare betonproducten printen, zoals complete wanden met geïntegreerde voorzieningen en individuele wensen. De betonprinter, gebouwd door ROHACO, maakt gebruik van een ATB kegelwiel, vertragingskasten en PEII planetaire vertragingskasten van Apex Dynamics. Bekijk het volledige artikel om te zien hoe onze planetaire vertragingskasten de betonprinter aandrijven.

 

 

Werking van een vertragingskast

Een vertragingskast met elektromotor is een mechanisch systeem dat de rotatiesnelheid en het koppel van de motor aanpast aan de vereisten van een toepassing. Door middel van tandwielen wordt de hoge rotatiesnelheid van de motor verlaagd, terwijl het koppel wordt verhoogd. Dit maakt het geschikt voor situaties waarin een lager toerental en hoger koppel nodig zijn. Vertragingskasten met elektromotoren worden veel gebruikt in diverse toepassingen, zoals transportbanden, machines en robots, om optimale prestaties te leveren en efficiëntie te garanderen. Ben jij nou opzoek naar een vertragingskast in jouw soort of maat? Apex Dynamics levert verschillende vertragingskasten en helpt met advies over het kiezen van de juiste vertragingskast.

Neem contact oparrow next

 

Advies over uw vertragingskasten

Twijfelt u welke vertragingskasten het beste past bij uw toepassing? Onze experts helpen u graag de juiste keuze te maken. Zij staan voor u klaar met uitgebreide productkennis en expertise op basis van jarenlange ervaring. Neem voor advies op maat contact met ons op.

Neem contact oparrow next