Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search

Rechte of haakse vertanding vertragingskast

Wat de best passende vertragingskast voor uw toepassing is wordt bepaald door meerdere factoren. Of u kiest voor een vertragingskast met rechte of haakse vertanding. Een tandwielkast met schuine vertanding geeft minder trillingen, heeft geen gelijkloopfouten, hogere koppels en een lager geluidsniveau. Daarentegen is een rechte vertanding goedkoper en vaak meer dan geschikt voor de toepassing.

Voor de keuze tussen rechte en haakse vertanding kunt u de volgende vuistregel hanteren:

Eenvoudige toepassing = rechte vertanding. Complexe of veeleisende toepassing = schuine vertanding.

Wij leveren de Apex Dynamics PAII, PGII, PSII, PD en PL met rechte vertanding. De vertragingskasten met schuine vertanding worden vaker gebruikt voor high-end toepassingen, daarom worden er hogere eisen aan de koppel, dynamiek speling en stijfheid gesteld. Bij Apex Dynamics zijn alle materialen, constructies, afdichtingen en lageringen volledig aangepast aan deze hogere eisen.

 

Planetaire vertragingskast

Kenmerkend voor een planetaire vertragingskast of planetaire reductor is dat de ingaande as en de uitgaande as op één lijn liggen. Hierdoor is de planetaire vertragingskast zeer geschikt om op de kleinste footprint de grootste koppels over te brengen.

Planetaire vertragingskastarrow next

Haakse vertragingskast

Een haakse vertragingskast of haakse reductor wordt gebruikt om een roterende beweging haaks verder te leiden. Een aantal redenen hiervoor zijn:

  • Ruimtebesparing
  • Wanneer je een tandwielkast met een holle as wilt, bijvoorbeeld voor een as of kabels
  • Wanneer een opsteekreductor voordelen biedt
  • Als aftak-as of verdeelreductor

Apex Dynamics introduceerde de k-serie vertragingskasten. Deze haakse vertragingskasten worden gebruikt voor hoge precisie reducties in dynamische toepassingen. Een bijzonder kenmerk van deze serie is dat de draairichting van de uitgaande as niet wordt omgedraaid ten opzichte van de motor as, wat bij andere merken wel het geval is. De K-serie is verkrijgbaar in verschillende varianten en bouwgroottes, met een standaard speling van <3 boogminuten en hoge axiale en radiale krachtvermogen. Beschouw de nieuwe K-serie hypoïde haakse vertragingskasten van Apex Dynamics – de high-end oplossing voor dynamische en precisiegerichte toepassingen.

Neem contact oparrow next

Planetaire vertragingskast ATEX

Planetaire vertragingskast voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving die vallen onder de ATEX-richtlijnen. Doormiddel van het aanpassen van al haar processen heeft Apex Dynamics succesvol vertragingskasten ontworpen die voldoen aan de ATEX-normen. De vertragingskasten zijn geclassificeerd als niet-elektrische apparatuur in groepen I en II, en kunnen worden toegepast vanaf bepaalde categorieën. Het gehele proces over planetaire vertragingskasten in de ATEX omgeving is nu te lezen.

 

Vertragingskast voor 3D-betonprinter

De TU/e heeft een 3D-betonprinter ontwikkeld die objecten tot 11 meter lang, 5 meter breed en 4 meter hoog kan printen. In samenwerking met de bouwindustrie wil de universiteit grensverleggende en recyclebare betonproducten printen, zoals complete wanden met geïntegreerde voorzieningen en individuele wensen. De betonprinter, gebouwd door ROHACO, maakt gebruik van een ATB kegelwiel, vertragingskasten en PEII planetaire vertragingskasten van Apex Dynamics. Bekijk het volledige artikel om te zien hoe onze planetaire vertragingskasten de betonprinter aandrijven.

 

 

Werking van een vertragingskast

Een vertragingskast met elektromotor is een mechanisch systeem dat de rotatiesnelheid en het koppel van de motor aanpast aan de vereisten van een toepassing. Door middel van tandwielen wordt de hoge rotatiesnelheid van de motor verlaagd, terwijl het koppel wordt verhoogd. Dit maakt het geschikt voor situaties waarin een lager toerental en hoger koppel nodig zijn. Vertragingskasten met elektromotoren worden veel gebruikt in diverse toepassingen, zoals transportbanden, machines en robots, om optimale prestaties te leveren en efficiëntie te garanderen.

Advies over uw vertragingskasten

Hoe kiest u de juiste vertragingskast? Dat is afhankelijk zeer veel factoren. De belangrijkste formule voor het kiezen van een vertragingskast is:

P = M x ? en ? = 2 x ? x n.

  • P = Vermogen (W of Nm/sec)
  • M = Koppel (Nm)
  • n = toerental (-/sec)

Voor een uitgebreide uitleg van deze formule leest u ons blog “planetaire tandwielkast kopen”. Twijfelt u welke vertragingskasten het beste past bij uw toepassing? Onze experts helpen u graag de juiste keuze te maken. Zij staan voor u klaar met uitgebreide productkennis en expertise op basis van jarenlange ervaring. Neem voor advies op maat contact met ons op.

Neem contact oparrow next

 

Design tool voor vertragingskasten

Benieuwd welke tandwielkast of welk tandheugel en rondsel het best passen op uw toepassing? Met onze design tool weet u zeker dat u de juiste combinatie van servomotor, tandwielkast, tandheugel en rondsel koopt. Probeer het direct!

High end vs. medium end vertragingskasten

In ons uitgebreide assortiment van uit voorraad leverbare tandwielkasten bieden wij zowel medium-end als high-end tandwielkasten aan. Afhankelijk van de technische uitdaging wordt bepaald of een high end of een medium end tandwielkast beter voldoet. We leggen u graag het verschil tussen medium- en high-end tandwielkasten uit. Drie elementen van de tandwielkast verschillen:

  • Vertanding
  • Lagers
  • Afdichting

Vertanding tandwielkast

Onze medium-end tandwielkasten maken gebruik van rechte vertanding, de high-end tandwielkasten maken gebruik van schuine vertanding. Bij een schuine vertanding grijpen meer tanden tegelijkertijd in elkaar, hierdoor is de tandbreedte groter. Een grotere tandbreedte zorgt voor een hoger koppel, de tanden glijden als het ware in elkaar in plaats van in elkaar te grijpen. Daardoor loopt een tandwielkast met schuine vertanding altijd rustiger dan een tandwielkast met rechte vertanding.

Lagers en afdichting tandwielkast

Voor onze medium-end tandwielkasten gebruiken we kogellagers en wordt de tandwielkast afgedicht op de lager. Onze high-end tandwielkasten bevatten cylinder- of kegellagers. Deze tandwielkasten worden afgedicht met Viton en zijn hierdoor beter bestand tegen chemicaliën en extreme temperaturen.

 

Ben jij nou opzoek naar een vertragingskast in jouw soort of maat? Apex Dynamics levert verschillende vertragingskasten en helpt met advies over het kiezen van de juiste vertragingskast.

Neem contact oparrow next