Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search

Planetaire reductor

Apex Dynamics heeft zijn serie planetaire tandwielkasten uitgebreid met de AH en AHK typen. Deze reductoren bieden indrukwekkende prestaties met minimale speling, ratio’s tot 10.000:1 en koppels tot circa 11.000 Nm. Ze zijn verkrijgbaar in 1 tot 4 traps uitvoeringen en voorzien van een ISO9409 flens. De AH en AHK series vullen de bestaande AD en PD series aan en zijn geschikt voor robotica, automatisering en offshore toepassingen. Met deze uitbreiding blijft Apex Dynamics zich inzetten voor hoogwaardige reductoren die voldoen aan de behoeften van diverse industrieën. Het bedrijf streeft naar innovatieve en betrouwbare oplossingen om de prestaties en efficiëntie van systemen te verbeteren. Bekijk het artikel over de nieuwe planetaire reductoren voor meer informatie over deze serie.

 

 

Koppel reductor

Hoewel het nominale koppel van de reductor vaak als basis wordt genomen, is het niet altijd voldoende om de gewenste werking te garanderen. Een praktijkvoorbeeld illustreert dit, waarbij een klant een reductor koos die het gewenste uitgaande toerental leverde, maar niet het benodigde koppel. Zelfs na het vergroten van de motor had hij nauwelijks voldoende koppel om de gewenste functionaliteit te bereiken. In het artikel over het belang van koppels bij een reductor, benadrukken we de essentie om een efficiënte en veilige werking van een reductor toe te passen.

Neem contact oparrow next

Combinatie van een reductor met een servomotor

Waarom worden reductoren nog steeds gecombineerd met servomotoren, ondanks de toenemende kracht en geavanceerdheid van de motoren? Reductoren bieden voordelen zoals spelingsarme werking, het aankunnen van hoge koppels en absorptie van krachten. Ze zorgen voor nauwkeurige en gecontroleerde bewegingen, vooral bij lagere toerentallen en hogere koppels. Deze combinatie van reductor met een servomotor is nog steeds erg essentieel voor verschillende toepassingen. Vrijwel elke robot zoals wij die kennen is uitgerust met servo-techniek, hierdoor kunnen ze sneller, nauwkeuriger en ononderbroken functioneren.

 

 

De rol van een reductor

Apex Dynamics speelde een cruciale rol in het gedurfde ontwerp van een elektrische fiets. Richard van Ellinkhuizen wilde zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en koos voor een elektrische aandrijving. De combinatie van zijn eigen benen en de elektrische motor zorgde voor een topsnelheid van ongeveer 50 km/u. Apex Dynamics leverde de juiste reductor voor dit project. Na 20.000 km inspectie bleek de reductor goed te presteren. Apex Dynamics toont opnieuw hun toewijding, niet alleen in andere industrieën, maar ook in de wereld van elektrisch fietsen. Bekijk het gehele proces over de rol van een reductor in een elektrische fiets voor een beter inzicht over het toepassen van een reductor in verschillende productvormen.

Neem contact oparrow next

Verschil tussen recht of schuine vertanding bij een reductor

Wat is het verschil tussen een rechte en schuine vertanding bij servo-reductoren en wat zijn de voordelen van deze twee componenten? Apex Dynamics heeft zowel rechte als schuine vertanding in hun assortiment, elk geschikt voor specifieke toepassingen. De A-serie reductoren van Apex Dynamics maken gebruik van schuine vertanding, wat resulteert in minder trillingen, lager geluidsniveau, geen gelijkloopfouten en hogere koppels. Voor bepaalde situaties kan een reductor met rechte vertanding echter perfect voldoen aan uw wensen. Leer over de voordelen van rechte en schuine vertanding en maak de juiste keuze voor uw servo-reductoren bij Apex Dynamics.

 

Advies over uw reductor

Twijfelt u welke reductor het beste past bij uw toepassing? Onze experts helpen u graag de juiste keuze te maken. Zij staan voor u klaar met uitgebreide productkennis en expertise op basis van jarenlange ervaring. Neem voor advies op maat contact met ons op.

Neem contact oparrow next