Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search

Planetaire tandwielkast

Een planetaire tandwielkast is een tandwielkast waarbij de ingaande as en de uitgaande as in één lijn liggen. Een planetaire tandwielkast wordt gebruikt om op de kleinste footprint de grootste koppels te kunnen overbrengen. Het kopen van een planetaire tandwielkast kan een uitdagende taak zijn, gezien de vele factoren die een rol spelen. Bij het maken van uw keuze is het belangrijk om te letten op een aantal dingen:

  • Koppel
  • Vermogen
  • Toerental
  • Massatraagheid
  • Speling
  • Vertanding
  • Configuratie
  • Inschakelduur
  • Krachten
  • Investering

Apex Dynamics biedt verschillende series tandwielkasten die uitwisselbaar zijn en staat klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw applicatie. Lees het volledige artikel over waar je op moet letten bij de aankoop van een planetaire tandwielkast.

 

 

Rendement van een Planetaire Tandwielkast

Duurzaamheid en efficiëntie zijn cruciaal in moderne aandrijfsystemen. Apex Dynamics heeft echter ontwerpkenmerken geïmplementeerd om maximale efficiëntie te bereiken, zoals optimale afdichtingen, gepolijste vertanding en verbeterde smering. Hierdoor kan een planetaire tandwielkast een rendement behalen van 94-97%, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een worm-wormwieltandwielkast met een rendement van 50-75%. Ontdek de betekenis van rendement in een planetaire tandwielkast en waarom het cruciaal is voor efficiëntie en duurzaamheid in het artikel over het beste rendement voor een tandwielkast.

 

Planetaire tandwielkast voor innovatieve technologieën

Een planetaire tandwielkast is een essentieel onderdeel van vele innovatieve technologieën, zoals robots, 3D-printers en voertuigen. Het bestaat uit een configuratie van tandwielen, waaronder een zonnewiel, satellietwiel en planeetwielen. Door deze samenstelling kan een planetaire tandwielkast grote koppels overbrengen op een beperkte ruimte. De oorsprong van dit mechanisme gaat terug tot Leonardo da Vinci in 1490. Bekijk het hele artikel en zie wat de werking en voordelen van een planetaire tandwielkast is en hoe de tandwielkast ontstaan is.

Haakse tandwielkasten

Een haakse tandwielkast bestaat meestal uit twee sets tandwielen: kegelvormige tandwielen en rechte tandwielen. De kegelvormige tandwielen worden gebruikt om de rotatiehoek met 90 graden te veranderen, terwijl de rechte tandwielen de rotatie overbrengen naar de uitgaande as. Het ontwerp en de configuratie van de tandwielen kunnen variëren afhankelijk van de toepassing en het gewenste vermogen en koppel. Haakse overbrengingen kunnen ook worden toegepast in combinatie met servo-aandrijvingen, hoewel wormwielconfiguraties een lager rendement hebben en daarom een zwaardere motor vereisen. In het artikel over haakse tandwielkasten en haakse overbrenging wordt er aan de hand van voorbeelden en de geschiedenis dieper uitleg gegeven over de werking hiervan.

 

 

15.000 Haakse Tandwielkasten voor High-End Elektronische Apparaten

Bij Apex Dynamics ontvingen we een bijzondere aanvraag: 15.000 haakse tandwielkasten zo snel mogelijk leveren! De klant, een Aziatische producent van high-end mobiele elektronische apparaten, had de tandwielkasten nodig voor de automatisering van de productie van componenten, waaronder die voor Apple. Onze reputatie van betrouwbaarheid en kwaliteit, lokale service en ondersteuning, en onze capaciteit om dit aantal tandwielkasten binnen de gestelde termijn te produceren, gaven ons de voorsprong. We hebben onze andere klanten niet laten wachten, want onze toewijding aan flexibiliteit en service staat voorop. Bekijk het hele artikel over hoe wij 15.000 haakse tandwielkasten leveren.

 

Haakse Tandwielkasten voor in Volvo Trucks

Cofely Fabricom, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in technische installaties, werd gevraagd om een pre-assemblage-installatie te realiseren voor truckassen bij Volvo Trucks. Bij het repliceren van de installatie in de Zweedse fabriek bleek een andere tandwielkast nodig te zijn vanwege een ander type as met een hoog gewicht. Apex Dynamics leverde de oplossing met hun haakse tandwielkasten die compact, krachtig en snel leverbaar waren. . Lees hoe Apex Dynamics haakse tandwielkasten leverde voor de as positionering in Volvo Trucks.

 

 

RVS tandwielkasten

De roestvrijstalen tandwielkasten van Apex Dynamics voldoen aan de strenge technische en hygiënische eisen van de levensmiddelen- en verpakkingsindustrie. Onze standaard range tandwielkasten, waaronder de AB-, AD-, AE-, AF- en AT-series, hebben altijd een roestvaststalen huis en uitgaande as die elektrolytisch vernikkeld wordt. De precieze specificaties van onze roestvrijstalen reductoren en de mogelijkheden op het gebied van smering van de tandwielkast wordt verder uitgelegd in het artikel over RVS tandwielkasten.

Apex Dynamics loopt harder voor zijn klanten en dit deden wij ook voor het bedrijf Mydibel. Mydibel is een bekende fabrikant van aardappelproducten. Een van hun productiemachines had een servo-aandrijving met een tandwielkast die overbelast raakte vanwege het extreem hoge aantal takten per minuut. We hebben Mydibel geholpen door een Apex Dynamics planetaire tandwielkast uit de AB-serie te leveren, die voldeed aan de hoge specificaties en standaard roestvaststalen uitgaande as en huis.

Roestvaststaal is vaak een vereiste in voedselproducerende omgevingen. Dankzij onze oplossing kon Mydibel de productie-efficiëntie verbeteren en kunnen consumenten genieten van heerlijke aardappelnootjes en noisettes. In het volledige artikel bespreken we de processen die afgelegd zijn om een RVS planetaire tandwielkast te leveren aan Mybidel.

 

 

RVS Tandwielkasten voor Hygiënische toepassingen

Apex Dynamics levert roestvrijstalen tandwielkasten die perfect passen bij de innovatieve FLOW verticale vorm-, vul- en sluitmachine van GKS Packaging. De machine is ontworpen met een kwartcirkelvorm en een compleet hygiënisch design. De AE-serie planetaire tandwielkasten van Apex Dynamics worden gebruikt voor het doorvoeren van folie en de beweging van de sealbalken. Ontdek de voordelen van roestvrijstalen tandwielkasten voor hygiënische toepassingen!

Verlengde Levensduur tandwielkasten

Apex Dynamics biedt een oplossing om de levensduur van tandwielkasten te verlengen en onnodige vervanging te voorkomen. Veel klanten vervangen tandwielkasten op basis van productie-uren, zelfs als er geen afwijkingen worden waargenomen tijdens inspectie. Met de slimme iQunet-sensor kunt u tandwielkasten in realtime monitoren en deze alleen vervangen wanneer er daadwerkelijk indicaties zijn. Ontdek hoe de iQunet-sensor en van Apex Dynamics de levensduur van tandwielkasten verlengt met realtime monitoring.

 

Montage tandwielkast

Bij Apex Dynamics begrijpen we hoe belangrijk het is om vrijheid te behouden bij het afstellen van tandwielkasten. Soms vereist de afstelling van tandwielkasten een zeer nauwkeurige positionering, zoals bij het afstellen van het rondsel op een tandheugel of bij het uitlijnen van een complexe constructie. Daarom hebben we een oplossing bedacht: de frontplaat met slobgaten. Hierdoor kunt u de tandwielkast nauwkeurig afstellen zonder deze vooraf te fixeren. Daarnaast biedt de bouwwijze met het midden van de as dicht bij de flens een betere opvang van radiale krachten. Bekijk de voordelen van slobgaten en de flexibele montage van tandwielkasten met de frontplaat van Apex Dynamics.

 

 

 

Coaxiale tandwielkast

De coaxiale tandwielkast uit de AD- en PD-series van Apex Dynamics kenmerken zich door een uitgaande flens, een compacte bouwwijze, hoge torsiestijfheid en de mogelijkheid om radiale en axiale krachten op te nemen. De tandwielkasten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en ratio’s, passen op elke servo- of stappenmotor, en kunnen worden aangepast aan specifieke klantbehoeften. Deze coaxiale tandwielkasten met holle as hebben enorm ingespeeld op het speciale verzoek van machinebouwers omdat deze productvorm ideaal is voor compacte machineontwerpen en verminderde componenten.

 

 

Holle as tandwielkast

Etracon, gespecialiseerd in tweedehands textielmachines, heeft in samenwerking met Fidomatic een machine ontwikkeld voor het machinaal knopen van franjes. De machine maakt gebruik van Apex Dynamics’ holle as tandwielkasten van het type ATB.

De knoopmachine is betrouwbaar, veilig en eenvoudig om te stellen. Met behulp van 20 servomotoren en 5 stappenmotoren kunnen er snel en nauwkeurig knopen worden gelegd, waardoor het lijkt alsof de franjes handgeknoopt zijn. Met de toegevoegde holle as tandwielkasten van Apex Dynamics is de machine klaar om aan de vraag te voldoen.

 

 

Advies over uw tandwielkast

Twijfelt u welke tandwielkast het beste past bij uw toepassing? Onze experts helpen u graag de juiste keuze te maken. Zij staan voor u klaar met uitgebreide productkennis en expertise op basis van jarenlange ervaring. Neem voor advies op maat contact met ons op.