Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Wat onze planetaire tandwielkast bijdraagt aan heerlijke aardappelnootjes!

Hoe vaak gebeurt het dat het vervangende product beter is dan het origineel? Voor ons is dit de dagelijkse kost. In veel productiefaciliteiten worden reductoren gebruikt die – op papier – aan de eisen voldoen maar het in de praktijk laten afweten. In dit artikel delen we onze ervaring met het voedselproducerende Belgische Mydibel en de specifieke technische uitdaging die zij voor hun kiezen krijgen. Apex Dynamics kon door goed overleg met een passende oplossing komen: een planetaire tandwielkast uit de AB serie.

Wie is Mydibel?

Mydibel is een Belgische fabrikant van aardappelproducten met zetel in Moeskroen. Al meer dan 25 jaar werkt dit familiebedrijf aan hun missie om als volwaardig familiebedrijf een breed gamma aan lekkere kwalitatieve aardappelproducten aan te bieden. Dit met respect voor natuur en milieu. De kennis van de aardappelteelt, verwerking en kwaliteitscontroles garanderen een optimaal en dus zeer smakelijk eindproduct.

planetaire tandwielkast in Mydibel productieMydibel in getallen:

  • Aanvoer van 2000 ton aardappelen per dag
  • 24 trucks van de eigen transportdienst
  • Logistiek centrum vrieshuis met 31.000 palletplaatsen
  • 160.000.000 kg afgewerkt product per jaar

Planetaire tandwielkast met extreem hoog aantal takten per uur

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen staan er op de locatie van Pomcobel, onderdeel van Mydibel, diverse ultramoderne en hoog efficiënte productielijnen. In één van deze productiemachines, die de zogenaamde aardappelnootjes maakt, zit een servo-aandrijving met een reductor die 320 takten per minuut maakt. Door dit extreem hoge aantal takten werd de af-fabriek geleverde reductor overbelast en moest daarom snel vervangen worden door een nieuw exemplaar.

Planetaire tandwielkast uit AB serie: AB115-010-S2-P1

AB serie planetaire tandwielkastProductieleider Merlijn Velghe heeft, in plaats van de origineel geleverde, voor een Apex Dynamics tandwielkast gekozen. Dit wegens de hoge specificaties, standaard roestvaststalen uitgaande as en huis, de snelle levertijd en de goede service. Roestvaststaal oftewel INOX is vaak een vereiste in voedselproducerende omgevingen.

Als u de volgende keer de overheerlijke aardappelnootjes of noisettes van Mydibel eet, dan weet u: Mede mogelijk gemaakt door Apex Dynamics!