Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex levert 15.000 haakse tandwielkasten … A.S.A.P.!

Onlangs kwam bij Apex Dynamics een wel heel bijzondere aanvraag binnen: kunnen jullie zo snel mogelijk 15.000 haakse tandwielkasten leveren?! Van dit soort aanvragen kan je normaal gesproken alleen maar dromen! Nu moesten we het ‘alleen’ nog even klaarspelen.


De klant bleek een Aziatische producent van high-end mobile electronic devices die componenten maakt voor onder andere Apple. De haakse tandwielkasten worden onder andere toegepast in de automatisering van de productie van deze componenten. Vanzelfsprekend kregen naast Apex Dynamics ook andere leveranciers van haakse tandwielkasten in Amerika, Europa en Azië deze aanvraag binnen maar de daadkracht van Apex bleek doorslaggevend.

“We need 15.000 Right angle gearboxes As Soon As Possible[…]”

Iphone-manufacturingApex Dynamics was namelijk als enige partij in staat om het geheel binnen de gevraagde termijn uit te leveren! Er waren meerdere leveranciers die op basis van prijs of kwaliteit met Apex concurreerden maar geen van allen konden zij deze levertijd garanderen.

Waarom haakse tandwielkasten van Apex Dynamics

De filosofie van Apex Dynamics is in één zin te vatten en laat duidelijk zien waarom wij als enige in staat zijn om aan deze aanvraag te voldoen: A good product should consist of: quality, price, lead time and service. De mix van deze elementen bepaald volgens ons de kwaliteit en de juistheid hiervan. Concreet was de volgende combinatie van factoren doorslaggevend:haakse tandwielkasten serie pa2r

  • Apex Dynamics heeft een reputatie van hoge en constante betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Lokale service en ondersteuning.
  • Mogelijkheid om dit aantal binnen de tijdsspanne uit te leveren.
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Harder lopen betekent: flexibiliteit en service

Er is nog een aspect dat wij graag zouden willen belichten, een aspect dat makkelijk vergeten wordt; de impact op onze klanten. Welke invloed heeft deze enorme order op de levertijden van onze andere klanten? Nul. Geen van onze klanten heeft ook maar één dag langer op zijn producten gewacht. Met andere woorden: “Ja, we willen deze opdracht. Nee, dat mag NOOIT ten koste gaan van onze andere klanten.”

Apex Dynamics heeft een gemiddelde output van zo’n 25.000 reductoren per maand. 15.000 extra reductoren produceren en uitleveren is dan een zeer significante extra belasting voor de productie. Dat we dit gerealiseerd hebben zonder de lead time en service aan onze andere klanten te beïnvloeden is iets waar wij heel trots op zijn. Een mooi voorbeeld van een haakse tandwielkast is de hierboven afgebeelde PA2R.

Het onderstreept onze slogan ‘Apex Dynamics loopt harder’ niet alleen, het maakt hem vetgedrukt!