Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Coaxiale tandwielkast mét holle as voor machinebouwers

coaxiale tandwielkast holle asDiverse machinebouwers meldde zich de afgelopen tijd bij Apex Dynamics met een wel heel speciaal verzoek. Zij hadden een coaxiale reductor mét een holle as nodig voor een compactere inbouw Een combinatie die bijvoorbeeld toegepast wordt in de aandrijving van transportbanden. Apex Dynamics ontwikkelde een krimpschijf die op tandwielkasten van de series AD én PD gezet kan worden. Hiermee hebben we het toepassingsbereik van de series verder uitbreid. Door het ontwikkelen van dit opzetstuk kunnen we nu een coaxiale tandwielkast mét holle as leveren aan machinebouwers.

Door de combinatie van coaxiale tandwielkast met een holle as is het bijvoorbeeld mogelijk om roerwerken, antennesystemen en transportbanden compacter te bouwen en minder componenten te gebruiken. Het is dan namelijk mogelijk om een extra lager en de servo-koppeling te laten vervallen. Harder lopen betekent in dit geval dat wij graag meedenken met onze klanten in wat voor hun de ideale oplossing is.

coaxiale reductor met holle asCoaxiale tandwielkast: series AD en PD

De series AD en PD kenmerken zich door een genormaliseerde ISO 9409 uitgaande flens, zeer compacte bouwwijze, hoge torsiestijfheid en de mogelijkheid om hoge radiale en axiale krachten op te nemen. Het type AD heeft een RVS huis en uitgaande flens en heeft schuine vertanding. Bij het type PD is dit staal/aluminium en rechte vertanding. Daarnaast is het mogelijk het type AD geheel in een RVS uitvoering te leveren.

Afhankelijke van de grootte kunnen de tandwielkasten een as opnemen van respectievelijk 13, 14, 18, 22, 32, 40, 50, 55 of 60 mm. Beide modellen tandwielkasten zijn leverbaar in vele ratio’s: 3, 4, 5, 7, 10, 15, 16, 20, 21, 25, 30, 31, 35, 40, 50, 61, 70, 91 en 100. Daarnaast zijn ze zowel recht als haaks leverbaar en passen ze op elke servo- of stappenmotor.

Interesse in deze oplossing of heeft u ook een uitdaging waar de tandwielkast wel eens deel van de oplossing zou kunnen zijn? Klik hier en neem contact met ons op. Wat harder lopen voor u betekent weet u dan snel.