Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Aseptische tandwielkast in de praktijk: FLOW – RVS flowpacker

De roestvast stalen tandwielkasten van Apex Dynamics lenen zich bij uitstek voor de nieuw ontwikkelde en revolutionaire verticale vorm-, vul- en sluitmachine; FLOW van GKS Packaging. Ivo Geukes, bedenker en bouwer van deze bijzonder verpakkingsmachine heeft als uitgangspunt een kwart cirkel vorm genomen waarin alles moest passen. FLOW valt op door zijn blauw plexiglazen behuizing en bijzondere vorm. In de machine is alles, op de stansbalken na, verticaal zodat er nergens vuil kan achterblijven. De machinebouwer spreekt dan ook van een compleet hygiënisch design.

De constructie is van 100% roestvast staal volgens de IP67 norm. De servomotoren voldoen zelfs aan de IP69 norm. Alle leidingen zijn zo veel mogelijk in de balken en profielen weggewerkt zodat ook daar geen vuilresten kunnen achterblijven. Via een IPad-achtig touchscreen en een zeer intuïtief menu laat de machine zich gemakkelijk bedienen. FLOW heeft een zeer lage CO2 afdruk doordat hij werkt op 230 VAC en daarnaast ook een automatische spaarstand heeft waarbij de sealbalken afkoelen als de machine een tijdje niet gebruikt wordt.

AE-serie aseptische tandwielkast:

In de machine worden de AE-serie planetaire tandwielkasten van Apex Dynamics gebruikt voor het doorvoeren van de folie en de beweging van de sealbalken. Door de nagenoeg aseptische vorm en standaard roestvast stalen behuizing met rvs uitgaande as passen deze reductoren perfect in deze bijzondere machine.

AT-H-aseptische tandwielkastAT-serie kegelwiel reductor

Voor het positioneren van de printunit wordt de AT-serie van Apex Dynamics toegepast. Deze volledig roestvast stalen kegelwiel reductor was precies wat GKS zocht om een constructie mogelijk te maken die er voor zorgt dat de folie in de FLOW zo nauwkeurig en flexibel mogelijk bedrukt kan worden.

FLOW steelt op elke verpakkingsbeurs de show, iedereen stopt om deze unieke verschijning te bekijken. Wellicht komt u deze unieke verticale vorm-, vul- en sluitmachine met reductoren van Apex Dynamics binnenkort tegen. Kijk dan ook eens in de machine om u er van te overtuigen wat de voordelen van onze roestvast stalen tandwielkasten zijn.

Met dank aan: GKS Packaging ( www.gkspackaging.com)

flow-sealbarsflow-foil-transport