Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Hypoïde haakse vertragingskasten, een high-end oplossing

Ook in het High-End segment blijft Apex Dynamics investeren. Daarom komen we nu met compleet nieuwe Hypoïde haakse vertragingskasten, de K-serie. Naast de haakse planetaire en kegelwiel vertragingskasten is dit de 3e vorm van haakse overbrenging die we inmiddels leveren. Wij schreven al eens een compleet artikel over de verschillende haakse overbrengingen.

Hoe werken onze hypoïde haakse vertragingskasten

Wanneer gebruik maken van Hypoïde haakse vertragingskasten?

Deze worden in het algemeen gebruikt voor hoog precieze reducties in dynamische toepassingen, eventueel met een holle-as uitvoering. De vertanding rolt over elkaar waardoor het rendement hoog is. In een enkele trap kan van 3:1 tot reductie 10:1 vertraagd worden. In verband met de mogelijk hoge dynamica is aan de ingaande zijde een motor as lengte compensatie geïntegreerd.

Een bijzonder kenmerk van deze nieuwe serie reductoren is dat de draairichting van de uitgaande as ten opzichte van de motor as niet omgedraaid wordt, wat bij andere merken wel het geval is.

Deze nieuwe K serie is leverbaar in 5 varianten :

KH : holle doorgaande as met ISO9409 flens
KF-S1 : enkele uitgaande gladde as
KF-S2 : enkele uitgaande as met spie
KF-S3 : enkele uitgaande as met evolvente- (ook wel involute- of spline- genaamd) vertanding volgens ISO 5480
KF-S4 : dubbele uitgaande holle as met krimpschijven

Het voordeel van de evolvente vertanding is dat op een kleine diameter veel koppel overgebracht kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld met hele kleine rondsels gaan werken bij tandheugeltoepassingen. Iedere reductor is in 7 bouwgroottes te verkrijgen met als ratio 3, 4, 5, 7 en 10.
De standaard speling bedraagt altijd <3 boogminuten. Door de over gedimensioneerde lagering zijn de axiale en radiale krachten erg hoog.

Typische toepassingen voor dit type reductor zijn toepassingen in de automotive, robotica en bijvoorbeeld als (stille) aandrijvingen voor attracties in pretparken en stoeltjesliften.

Met deze nieuwe serie reductoren kunnen we ook qua productinnovaties zeggen: Apex Dynamics loopt harder!