Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Bezorgen met drones, de vraag is niet of maar wanneer?

Pakketjes bezorgen met drones komt steeds dichterbij. Online retailer Amazon maakt er bijvoorbeeld serieus werk van en het lijkt alsof wet- en regelgeving rondom luchtvaart en transport hier de enige remmende factor is. Apex Dynamics gelooft dan ook dat het een kwestie van tijd is voor jouw nieuwe reductor door middel van een drone op de deurmat beland. Op de WOTS 2016 nemen we daar een voorsprong op en zoeken we de beste dronepiloot!

Internetgigant Google nam in 2014 al dronefabrikant Titan Aerospace over, zij maken drones die werken op zonne-energie. Google ’s “project Wing” richt zich op het uitwisselen van producten tussen verschillende mensen.

bezorgen met drones test DHLDHL test bezorgen met drones

DHL, de pakketbezorger, heeft inmiddels ook een succesvolle test afgelegd met drones. Het bedrijf deed eerder dit jaar testen met 130 pakketjes, die allemaal netjes aankwamen. Ook voor andere toepassingen die niet direct te maken hebben met het bezorgen van goederen, zijn drones bij uitstek geschikt. Denk bijvoorbeeld aan medische toepassingen zoals reanimatiedrones of een drone die jouw drankje op het terras komt brengen!

Ook de maakindustrie zou kunnen profiteren van de mogelijkheden die drones bieden. Net zoals we al gewend zijn aan de robotisering in het maakproces moeten we ook gaan nadenken wat de rol van de drone kan zijn in een productiefaciliteit. Is het straks zo dat drones het productieproces nauwlettend in de gaten houden? Zullen drones straks de lopende band vervangen?

Racen met drones

Een van de nieuwste en razendsnel in populariteit groeiende toepassingen voor drones zien we in de entertainmenthoek. Het gaat hier om drone-races, en deze zijn hot! Het zal niet lang duren voor we de volgende “Max Verstappen van deze sport” in actie zullen zien komen.

Bezorgen met drones: Piloten gezocht!

Apex Dynamics staat op de WoTS, onze stand staat in het teken van drones en snelheid. Onder professionele begeleiding van de Dutch Drone Academy kun je op onze stand vliegen met een drone.

Wil jij laten zien wat je in huis hebt, dan verwelkomen we je graag op de WoTS van 4 T/M 7 Oktober 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Knop-Registreren