Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Als het echt nauwkeurig moet zijn

Creatief, inventief, innovatief: het zijn de woorden die schuilen achter VINTIV. De machinebouwer uit Beringen heeft er zijn missie van gemaakt de maakindustrie in België te helpen houden. Hoe? Door machines op maat af te leveren waarover de klant het intellectueel eigendom houdt en waarmee hij zijn concurrentievoordeel maximaliseert. Voor elke machine wikt en weegt de machinebouwer de best beschikbare technologie af. Als precisie cruciaal is, rekent hij op de tandwielkasten van APEX Dynamics.

‘Binnen de kortste keren stond de overbrenging voor de machine op punt,
perfect binnen de gewenste toleranties’

VINTIV is net begonnen aan de grondwerken voor een uitbreiding van 3.000 m². Die moet het Beringse bedrijf de ruimte geven om te blijven groeien.

VINTIV bestaat dit jaar 35 jaar. Een jubileum dat de machinebouwer niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. In het najaar staan de festiviteiten op het programma. Sales director Joris Ceyssens licht een tipje van de sluier van het succesverhaal: “Eigenlijk zetten we de proceskennis van onze klant om in fysieke vorm, met als doel zijn concurrentiekracht te verhogen.
Co-creatie is dan ook het sleutelwoord, want we koppelen zijn ervaring met zijn producten en processen aan onze kennis van hoe machines het beste kunnen werken. Maar de klant behoudt wel de intellectuele eigendom over de machine.”

VINTIV verzorgt niet alleen het ontwerp, maar ook de volledige uitwerking: mechanica, besturingstechniek en software. Alles onder één dak, dus. “We zijn net begonnen aan de grondwerken voor een uitbreiding van 3.000 m². Die moet ons de ruimte geven om te blijven verder groeien.”

Spelingsarme tandwielkasten of reductoren

Vooral wanneer het toepassingen in de fijne mechanica betreft, zijn spelingsarme tandwielkasten de standaard. VINTIV weet waar het daarvoor de mosterd moet halen: bij APEX Dynamics

De vraag naar machines op maat zit duidelijk in de lift. VINTIV werkt zowel aan zware mechatronica als aan het fijnmechanische werk. Iets wat in de nieuwe werkplaats voortaan zal opgesplitst worden. Ceyssens: “Omdat het twee verschillende werelden zijn. Van het materiaal dat nodig is, tot onze medewerkers die eraan werken.”

Een belangrijke schakel in het geheel van elke machine zijn de overbrengingen. “De motor moet een mechanische beweging aansturen. Hoe beter die overbrenging kan gebeuren, hoe nauwkeuriger het proces wordt.”

Vooral wanneer het toepassingen in de fijne mechanica betreft, zijn spelingsarme tandwielkasten de standaard. VINTIV weet waar het daarvoor de mosterd moet halen: bij APEX Dynamics. “Omdat de componenten kwalitatief goed zijn en een correcte prijs hebben voor de meerwaarde die ze bieden. Daarnaast speelt de beschikbaarheid een belangrijke rol. Zelfs in coronatijden bleven hun producten vlot beschikbaar. Ten slotte zijn we bijzonder tevreden over de ondersteuning. Ook op menselijk vlak is er een klik om telkens tot de juiste oplossing te komen”, vat Ceyssens de sterktes van APEX Dynamics als partner samen.

Nauwkeurig en compact

Een mooi voorbeeld van wat de tandwielkasten van APEX Dynamics vermogen was merkbaar in een recent project voor een klant in de grafische industrie.

Een mooi voorbeeld van wat de tandwielkasten van APEX Dynamics vermogen was merkbaar in een recent project voor een klant in de grafische industrie. “Een groot project, waar alles afhangt van hoe nauwgezet de processen in de machine elkaar kunnen opvolgen. Een afwijking in de nauwkeurigheid, hoe gering ook, zou desastreuze gevolgen hebben”, aldus Ceyssens. Voor de spelingsarme tandwielkasten ging het daarom te rade bij APEX Dynamics. “Omdat we al heel veel vertrouwen getankt hadden in de componenten en in de manier van werken van APEX Dynamics bij eerdere projecten. We wisten dat ze de tandwielkasten zouden kunnen leveren die wij nodig hadden om aan de eisen van de klant tegemoet te komen. Als het over transmissievraagstukken gaat, weten we dat we bij hen moeten zijn als nauwkeurigheid speelt. Maar ook de compactheid van hun tandwielkasten is een belangrijke troef in maatwerk in machines.”

Binnen de kortste keren stond de overbrenging voor deze machine op punt, perfect binnen de gewenste toleranties. Op naar een volgend succesverhaal.

Tekst : Valérie Couplez
Beeld : VINTIV
Uitgever : ia-online.be