Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Dynamax, de calculatie software van APEX DYNAMICS

Ben je op zoek naar een efficiënte en nauwkeurige manier om de prestaties van jouw aandrijfsystemen te berekenen? Zoek niet verder! Met trots presenteren wij Dynamax, innovatieve calculatie software ontwikkeld door Apex Dynamics voor de berekening van een aantal standaard bewegingstoepassingen.

Dynamax is ontworpen als krachtig hulpmiddel bij het berekenen van diverse toepassingen waarin producten van Apex Dynamics opgenomen zijn. Of je nu op zoek bent naar de ideale tandwieloverbrenging, de juiste motorselectie of het optimaliseren van de efficiëntie van uw aandrijfsysteem, Dynamax biedt je de tools die je nodig hebt om snel en nauwkeurig te kunnen werken.

Met Dynamax selecteer je eenvoudig de juiste aandrijfcomponenten en optimaliseer je de efficiëntie ervan. Met de intuïtieve interface en geavanceerde berekeningsalgoritmen is Dynamax de perfecte partner voor ingenieurs, ontwerpers en technici die streven naar optimale prestaties en betrouwbaarheid.

Kortom, met Dynamax til je jouw aandrijfsystemen naar een hoger niveau en voer je projecten sneller en efficiënter uit. Ben je klaar om jouw berekeningen te vereenvoudigen en je productiviteit te verhogen? Ontdek vandaag nog Dynamax van Apex Dynamics!

Calculatie software voor diverse toepassingen

Dynamax is speciaal ontwikkeld om een berekeningen te maken voor een aantal standaard bewegingstoepassingen. Deze bewegingstoepassingen zijn:

  • Tandheugel- en rondsel aandrijving
  • Kogelomloopspindel aandrijving
  • Takt-tafel met directe aandrijving
  • Bandaandrijving met directe aandrijving
  • Takt-tafel met indirecte aandrijving
  • Bandaandrijving met indirecte aandrijving

De software begeleidt je door de diverse applicatieparameters, uiteraard moet je wel weten wat de toepassing is en wat je graag wilt bereiken.

Complexe tandheugel en rondsel berekeningen

De tandheugel en rondsel aandrijving is -door het enorme portfolio van Apex Dynamics- een lastige om uit te werken, omdat dat een vergelijking is met veel variabelen. Aan de 73 verschillende series tandwielkasten kunnen 9 typen rondsels gemonteerd worden met verschillende aantallen tanden.  En dat dan nog recht- en schuinvertand. Dat is de reden dat we deze berekeningen graag voor u uitvoeren. Zodat je de meest optimale aandrijving krijgt. Dit is een van de specialisaties bij Apex Dynamics en heeft zijn gelijke in de markt niet.

Servomotor selectie

Het voordeel is dat niet alleen de basisberekeningen gedaan worden, maar dat onze motoren-database hieraan gekoppeld is. Zo is het makkelijk door in Dynamax de motor te kiezen, waarna deze automatisch de grootte en overbrengverhouding selecteert. In de laatste stap wordt grafisch weergegeven waar de reserves zijn, maar ook waar de aandrijving kritisch is. Dit wordt gedaan met rode, oranje en groene balken, zodat dit meteen inzichtelijk is.

Bovenstaande ratio blijkt niet optimaal, gezien de rode en oranje balken. Hieronder de calculatie bij ratio 10, die meer optimaal is:

Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat, dan klik je eenvoudig terug naar de ontwerpspecificatie, motorkeuze en tandwielkast-keuze.

Constructie dossier

Indien de gemaakte berekening aan de wensen voldoet, geef je het document eenvoudig een naam en download je bijvoorbeeld het constructiedossier.

Lukt het je niet om een goede oplossing te vinden? Stuur de ontwerpspecificaties samen met de gewenste motorgegevens naar Apex Dynamics en wij maken met plezier de berekeningen voor je. En zoals onze relaties inmiddels van ons gewend zijn: daar hoef je geen dagen op te wachten, maar ligt vaak al binnen 24 uur in je mailbox.

Vrij beschikbaar

Dynamax is vrij en zonder inlog te gebruiken, net als onze configuratie software DesignTool.

Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met Apex Dynamics of start de berekeningen via de Dynamax knop op onze website of rechtstreeks via deze link.