Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Quest for Change

quest-for-changeStichting Clean2Antarctica organiseert de Quest for Change, waarvan de feestelijke sail out op maandag 27 augustus was. Met zeiljacht de Morgenster is een gezelschap, na een uitgebreide selectieprocedure, vertrokken naar de Canarische eilanden. Uit de ongeveer 250 aanmeldingen werden groepen van ongeveer 20 personen gevormd. Zij leerden elkaar beter kennen tijdens een trainingskamp, georganiseerd ter voorbereiding op dit avontuur. De Quest for Change zet zich in voor de bewustwording van de verduurzaming van het milieu onder jongeren. Op het zeilschip waren 21 jongeren, leeftijd grofweg tussen de 18 en 30 jaar, aanwezig die zich inzetten voor een beter milieu. De achtergronden van deze jongeren zijn totaal uiteenlopend. Zo is de een product designer en studeert iemand anders weer biochemie.

Duurzaam ondernemen

Het Japanse bedrijf Teijin is sponsor van deze 1e leg van de Quest For Change. Dit bedrijf wil in 2020 marktleider zijn in duurzaam ondernemen. Om dit te bewerkstelligen hebben ze een duurzaamheidsvraagstuk neergelegd bij de jonge bemanningsleden van de Morgenster. Onderweg naar hun bestemming ontwikkelen zij oplossingen voor dit duurzaamheidsvraagstuk. Oplossingen die ze overdragen aan delegaties die ze treffen in havens tijdens tussenstops. Deze delegaties gaan vervolgens hard aan het werk om de oplossingen toe te passen, hoe ongemakkelijk of uitdagend ze ook mogen zijn. Een leuk initiatief!

In totaal bestaat de hele tocht uit 3 verschillende legs, iedere leg met een nieuwe groep jonge bemanningsleden. Tijdens de feestelijke opening werd bekend gemaakt dat de Technische Unie de laatste leg zal sponsoren. Zo’n 8 schepen met 260 belangstellenden, pers, sponsoren en partners van de stichting, vaarden tijdens de sail out een stukje mee met de Morgenster. Als sponsor van Clean2Antarctica was Apex Dynamics aanwezig op deze prachtige dag en ging mee met één van de schepen.

Zie hieronder een sfeerimpressie van de feestelijke sail out.