Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex Dynamics op WOTS 2016: Drone vliegen en Clean2Antarctic

Op 4 t/m 7 oktober is het weer tijd voor de World of Technology & Science (WoTS 2016) in de Jaarbeurs Utrecht. Apex Dynamics is natuurlijk ook van de partij op stand E008 in Hal 11 als onderdeel van de ‘wereld’ Motion & Drives. In totaal kent de WoTS vier werelden, naast onze Motion & Drives zijn er ook werelden voor Laboratory, Electronics en Automation. Een bezoek is het, door de grote diversiteit aan disciplines, exposanten en interessante sprekers meer dan waard. Je kan je hier inschrijven voor gratis kaarten. Apex Dynamics pakt dit jaar groots uit met wedstrijden drone vliegen en een seminar door Edwin ter Velde over zijn energie-efficiënte tocht naar de zuidpool!

De World of Technology & Science is de beurs die is onstaan toen HET Instrument en Aandrijftechniek de handen ineen sloegen en als één beurs verder gingen. Ook dit jaar ziet de Jaarbeurs Utrecht weer gevuld met vijf hallen exposanten en organiseert de WOTS seminars, beursvloerprojecten en andere activiteiten om nog meer mensen naar het evenement te krijgen. Het idee is dat bezoekers op één moment en op één locatie een breed en sterk technologisch aanbod kunnen bezoeken. Wij denken dat dit wederom gaat lukken!

Ben jij nog niet ingeschreven voor de WOTS 2016? Doe dat hier!

Apex Dynamics WOTS 2016 stand

Drone piloten gezocht

drone piloten gezocht op WOTS 2016Apex loopt al 10 jaar harder voor zijn klanten. Dit “harder lopen” uit zich in snelle levering, direct contact en altijd klaarstaan voor onze klanten. Net dat stapje harder zetten heeft er mede aan bijgedragen dat we in de Benelux uitgegroeid zijn tot dé leverancier van reductoren. Het “harder lopen” kent echter ook zijn grenzen, daarom onderzoeken we telkens weer nieuwe mogelijkheden. Een van de mogelijkheden om nog sneller te leveren is het kiezen voor het luchtruim.

Regelmatig zagen wij berichtgeving rondom het bezorgen per drone voorbijkomen, bijvoorbeeld bij Amazon. Is dat fictie of realiteit, het antwoord daarop is nog niet gegeven maar het zou ons bij Apex niks verbazen als we op een dag een bezorgdrone net zo normaal zijn gaan vinden als een bestelbusje. Kunnen wij deze ontwikkeling omarmen? Zo ver zijn we nog niet, eerst willen we uitvoerig testen of het mogelijk is en of we daadwerkelijk tijdswinst realiseren voor onze gewaardeerde klanten. Daarom zoeken wij de allerbeste dronepiloten.

Op de WOTS 2016 kan jij je daarom op de Apex Dynamics stand (E008 in hal 11) bewijzen als de beste drone piloot van de beurs. De winnaar neemt een gloednieuwe drone mee naar huis!

Energie efficiëntie seminar: de schoonste expeditie ooit

clean2antartica seminar op WOTS 2016Apex Dynamics gaat naar de zuidpool! Dat doen wij niet zelf maar als onderdeel (letterlijk) van de Clean2Antarctica expeditie. Dat is een tocht van 2.300 kilometer waarmee avonturier Wilco van Rooijen en technisch ondernemer Edwin ter Velde op natuurkracht de geografische zuidpool willen bereiken. Waarom? Omdat zij willen onderstrepen dat als zij met bestaande technologie en in harmonie met de natuur naar de zuidpool komen, wij geen excuus meer hebben om niet duurzaam te denken.

Maar of ze het gaan halen hangt van veel factoren af, een daarvan is het efficiënte gebruik van energie. Hoewel het de hele dag licht is moet alle zonne-energie namelijk zo efficiënt mogelijk ingezet worden. Naast de aandrijving zijn Wilco en Edwin ook voor hun drinkwater van de zon afhankelijk. Sneeuw smelten klinkt eenvoudig maar is geen pretje in een storm en een temperatuur van -90. In een omgeving met dergelijk lage tolerantie voor fouten loop je tegen hele andere technische uitdagingen aan. De oplossingen maken hier dus daadwerkelijk het verschil tussen leven en dood!

Op de WoTS presenteren wij op 5 oktober om 08:45 uur een seminar van Edwin ter Velde waarin hij vertelt over de (technische) uitdagingen die het succes van de expeditie bepalen.

Wij schreven eerder al een uitgebreid artikel over deze tocht en de kleine bijdrage die wij aan dit inspirerende initiatief konden leveren.

Apex Dynamics WOTS 2016 stand

Schrijf je in voor gratis WOTS 2016 kaarten

Wij kijken er naar uit om u op onze stand te mogen begroeten tijdens de World of Technology and Science, 4 t/m 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.