Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Apex Dynamics op de WOTS 2022

Een succesvol beursbezoek? Volgens Thom van Oss hebben bedrijven dat grotendeels zelf in de hand, ook als er niet hordes mensen op de beurs afkomen. Apex Dynamics staat van 27 tot en met 30 september op de World of Technology & Science in de Jaarbeurs in Utrecht en is onderdeel van het FEDA Paviljoen.

“Ik verwacht geen grote bezoekersaantallen,” zegt Thom van Oss, directeur van Apex Dynamics. “Maar ik verwacht wel een aantal heel gerichte bezoekers. We hebben als kleinere speler denk ik wel het meest actief campagne gevoerd en dat heeft ertoe geleid dat een heel aantal mensen zich vooraf heeft ingeschreven om ons te bezoeken. De WOTS is ook een uitstekend moment om in korte tijd de relaties en klanten te spreken die ook als exposant aanwezig zijn.”

FEDA paviljoen

Apex Dynamics maakt samen met 8 andere bedrijven die aangesloten zijn bij branchevereniging FEDA deel uit van het FEDA paviljoen. Elk bedrijf heeft wat eigen ruimte en deelt vervolgens een gezellige bar in het midden van de stand.

“Ik vind het wel jammer dat er zo weinig FEDA leden deelnemen aan deze beurs.. Twaalf jaar geleden vulden wij met alle FEDA bedrijven twee hallen, nu is het een schamele halve hal. De FEDA heeft er alles aan gedaan om hun leden op te roepen maar blijkbaar is een beurs niet meer interessant om je relaties te ontmoeten.

Terwijl je voor een relatief laag bedrag gewoon een plek hebt op het FEDA paviljoen en je, net als wij, op een efficiënte manier kan meedoen aan de WOTS.”

Tandwielkast voor AGV’s

Automated guided vehicles (AGV’s) zijn op dit moment een hot item. Het is een markt die heel erg in beweging is, gedreven door de sterke groei in de pakketmarkt en natuurlijk de beperkte beschikbaarheid van personeel. In de logistieke wereld is iedereen dus bezig met het maken van een enorme automatiseringsslag.

“Een van onze klanten heeft bijvoorbeeld een diepvriesmagazijn, mensen mogen daar bij wijze van spreken 20 minuten in werken voor ze 5 minuten naar buiten moeten. En het is moeilijk om mensen te vinden die in die omgeving willen werken. Dus moet je automatiseren,” vertelt Eric Megens, Sales Manager van Apex Dynamics. “Daarnaast is reshoring een belangrijke trend, bedrijven halen hun productie terug maar om concurrerend te blijven is vergaande automatisering essentieel. AGV’s staan dus bij veel markten in de belangstelling.”

Op de beurs toont Apex Dynamics daarom onder andere een tandwielkast speciaal ontwikkeld voor AGV-toepassingen: de GL-serie. Dit is een tandwielkast waar eenvoudig een wiel op gezet kan worden zodat hij kan manoeuvreren in de ruimte. De tandwielkast is spelingsarm, hoog precies en kan hoge radiale krachten aan dus je kan hem een hoge lading toevertrouwen.

Op de vraag wanneer deze beurs voor hen succesvol is geeft Eric een duidelijk antwoord: “Als ik een aantal potentiële nieuwe klanten gesproken heb. Of dat nu een machinebouwers of distributeur is, ik kom hier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Voor Thom is het geslaagd als hij vrijdag met een tevreden gevoel naar huis gaat: “de tijden van grote aantallen leads schrijven op een beurs is voorbij. Het is vooral netwerken en je relaties ontvangen in een ontspannen en mooie omgeving. De FEDA Lounge biedt daar alle mogelijkheden voor.”