Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Energy Solar Challenge: ROC Sneek verdient “WOW-factor”

Deze week wordt de DONG Energy Solar voor de vijfde keer gevaren : ’s werelds grootste race met zonneboten. De route wijkt voor het eerst in de geschiedenis af van de route langs de Friese elf steden. De race start in Blauwestad en voert langs Groningen, Drachten, Sneek en Harlingen en finisht in Leeuwarden. Deelname aan de DONG Energy Solar Challenge staat open voor teams van hogescholen, universiteiten en gespecialiseerde bedrijven uit Europa en ver daarbuiten.


De DSC is een internationaal evenement met deelnemers uit China, Indonesië, Brazilië, USA, Turkije, Duitsland, Finland, België, Polen en Nederland. In totaal doen in 2014 veertig teams mee. Zie ook www.dongenergysolarchallenge.nl.

Na de eerste etappe gisteren heeft het Solarteam ROC Friese Poort Sneek (A08) de Design Award gewonnen. Volgens de jury verdiende het team de prijs, omdat de boot een ‘wow-gevoel’ opriep. ‘Het ontwerp van de boot was gebaseerd op een vliegtuigvleugel. En het verhaal klopte helemaal. Het was een fantastische boot,’ aldus juryvoorzitter Hans Achterbosch.

ROC-Sneek-teamROC-Sneek-team-design

Benieuwd voor welke aandrijving ze gekozen hebben? We informeren jullie graag na de race, die deze week gehouden wordt!

Persbericht 30 Juni 2014, Helmond