Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Geschiedenis Team Rembrandts

Sinds de oprichting in 2012 heeft Team Rembrandts 13 prijzen gewonnen en is het er in geslaagd om zich 4 keer te kwalificeren voor de First Championships. Een mooie prestatie voor dit enthousiaste team studenten die geheel vrijwillig en meestal in hun eigen tijd deelnemen aan dit project. Hieronder staat een opsomming van de geschiedenis van Team Rembrandts.

Op dit moment zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van de robot voor seizoen 2018. Hiervoor hebben ze 6 weken de tijd, een enorme uitdaging die alle disciplines binnen Team Rembrandts motiveert om tot het uiterste te gaan. Apex Dynamics BV volgt als sponsor de verrichtingen van Team Rembrandts op de voet.

Team Rembradts logo2011-2012, The NASA Knights

2011 was het begin van de FIRST Robotics Competition voor Team Rembrandts, team 4481, onder begeleiding van de The NASA Knights, team 122, op de FIRST Championships 2012. Hier was Ron Visser, de oprichter van het Team aanwezig, en al snel raakte hij gegrepen door de FIRST Robotics Competition. Toen hij opzoek ging naar hulp kwam hij bij The NASA Knights team 122 terecht en zo werd Team Rembrandts geboren.

De eerste robot van het team werd ook dat jaar gecreëerd voor het spel van 2012 genaamd Rebound Rumble. Dit jaar heeft het team aan geen toernooi meegedaan, omdat dit een oefenrobot was.

2013 Rembrandt2013, Rembrandt

In 2013 startte het FIRST Robotics Competition avontuur voor Team Rembrandts officieel. Met de robot genaamd “Rembrandt” vertrok het team naar de North Carolina Regional voor het spel “Ultimate Ascent”. Op de North Carolina Regional wist het team de Rookie All Star Award binnen te slepen.

Een prijs dat een jong maar sterk partnerschap toejuicht, alsook het uitvoeren van de missie van FIRST om jongeren te inspireren in wetenschap en techniek. Hierdoor kwalificeerde het team zich voor de FIRST Championships 2013.

2014, Nightswatch

2014, Nightwatch

Het tweede jaar, 2014, keerde het team met de nieuwe robot “Nightswatch” terug naar de North Carolina Regional. Maar deze keer competeerde het team in het nieuwe spel genaamd Aerial Assist”. Hier wist het team de Engineering Inspiration Award te winnen. De Engineering Inspiration Award prijst het succes in het bevorderen van respect en dankbaarheid voor techniek binnen de school organisatie en omgeving van het team.

Door deze prijs werd het team opnieuw geplaatst voor de FIRST Championships, waar het in de Newton divisie de Imagery Award in honor of Jack Kamen won. Deze prijs is een blijk van waardering voor het aantrekkelijke design en vormgeving van zowel team als robot.

2015, Brick2015, Brick

Voor het 2015 spel “Recycle Rush” deed het team mee aan de Virginia Regional met de robot “Brick”. Hier wist het team opnieuw de Engineering Inspiration Award te winnen, maar ook de Finalist Award, omdat het team tot de finale wist te geraken.

Dankzij de Engineering Inspiration Award werd het team opnieuw gequalificeerd voor de FIRST Championships. Hier won het team in de Tesla divisie de Spirit Award gesponsord door Chrysler, wat het bijzondere enthousiasme en sportiviteit van het team toejuicht door een uitzonderlijke samenwerking naar de doelen van FIRST.

Ook deed het team in 2015 mee aan de CCM Mechatronics Trophy. Hier wist het team de 1ste plaats binnen te slepen.

2016, The Ruyter

The RuyterIn 2016 is Team Rembrandts met haar robot ‘The Ruyter’ afgereisd naar de New York City en de New York Tech Valley Regional om daar deel te nemen aan de FIRST Stronghold competitie. Tijdens deze competitie heeft het team de door Xerox gesponsorde ‘Creativity Award’ gewonnen. Deze award heeft het team te danken aan de elegante en efficiënte werking van de robot die het heeft ontwikkeld.

De Creativity Award is niet de enige award die het team in New York heeft buitgemaakt, het is er namelijk ook in geslaagd om opnieuw de Imagery Award binnen te halen. Tijdens het competitieseizoen heeft Team Rembrandts ook deelgenomen aan de CCM Mechatronics Trophy. Hierbij wist het team wederom een 1ste plek te veroveren.

2017, William

2017, WilliamAfgelopen jaar, 2017, is het team met de nieuwe robot ‘William’ naar Florida vertrokken om daar deel te nemen aan de South Florida- en Orlando Regional. De South Florida Regional was een goed begin voor het team, aangezien het daar door wist te breken tot de halve finales. Helaas hebben ze hun gevecht om de eerste plek helaas moeten staken na het verliezen van 3 zenuwslopende tiebreakers. Ondanks het verlies heeft het team dankzij hun uitmuntende robot nog wel een prijs weten te verdienen; de Industrial Design Award gesponsord door General Motors.

Na deze mooie start van het 2017 seizoen, is het team doorgegaan naar de Regional in Orlando. Ook hier wist het enkele prijzen te veroveren. Om te beginnen won het team de Quality Award van de Motorola Solutions Foundation, voor de uitstekende kwaliteit van de robot. Hoewel dit al een reden was om trots te zijn, was dit niet de grootste prijs die het team verdiende. Het lukte Rembrandts, met robot William namelijk ook nog om, samen met Team 180 – S.P.A.M. & Team 1744 – Robo Rays, de Orlando regional te winnen!

Het winnen van deze regional maakte het mogelijk voor het team om opnieuw deel te nemen aan de FIRST Championships in St. Louis. In deze competitie heeft het team uiteindelijk een plek in de kwartfinale bereikt.