Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

URE Update: Productie van de Inwheel Drive

University Racing Eindhoven (URE) is hun nieuwe jaar begonnen en is druk bezig met het bouwen en ontwerpen van onderdelen voor de URE15. Helaas zijn de industriële tandwielkasten van Apex Dynamics niet geschikt voor de raceauto van URE, daarom hebben ze hun eigen set tandwielen voor de inwheel-aandrijving ontworpen en vervaardigd.

In oktober hebben ze alle kritische onderdelen afgemaakt en eindelijk de eerste meters gereden met de nieuwe auto! Met de eerste meters afgelegd heeft het team een nieuwe motivatie boost gekregen en is het vastbesloten om van de URE15 de snelste auto te maken die URE ooit heeft geproduceerd. Deze mijlpaal markeert ook de start van de tweede fase van het jaar, de testfase.

Productie

In oktober is URE gestart met de productie van de wielmontage. Nadat de tandwielen hun laatste coating hadden gekregen, konden ze alles in elkaar zetten. URE doet dit samen met het Equipment & Prototype Center (EPC) van de TU/e, die het team helpen met het produceren van vele onderdelen die op de auto aanwezig zijn. Uiteindelijk, als alles in elkaar zit, kan de nieuw ontworpen Multilink-ophanging ook voor het eerst worden gemonteerd.

De eerste meters van de URE15

Afgelopen week was de auto mechanisch en elektrisch volledig rijklaar. Alle systemen zijn gecontroleerd en correct ingesteld. Het enige dat ontbrak, was de batterij. Deze maand is er voor gekozen om de URE15 accu zo af te stellen dat deze gebruikt kan worden voor de URE14D en URE15E. Op die manier zou eerder getest kunnen worden en kan URE nog steeds een volledig nieuwe, geoptimaliseerde batterij maken voordat de wedstrijd begint.

Na een dag hard werken was de accu volledig gemonteerd en getest en klaar om in de auto te gaan. Na enkele laatste veiligheidscontroles met de geïnstalleerde batterij, draaiden de wielen van de URE15 voor het eerst rond, zij het zonder de grond te raken.

Vrij snel daarna begon iedereen alles voor te bereiden om de eerste meters te rijden en uiteindelijk was de auto klaar. Eerst heel voorzichtig de remmen uittesten, maar al snel werd de power limiet opgedraaid en reed de auto enkele rondjes met piepende wielen. Met voldoende verbeterpunten zou de eerste volledige testdag de zaterdag daarna zijn; het begin van de “road to a race-ready” en competitieve URE15.

Presentatie / Onthulling filmdag

Dit jaar zal de onthulling van de nieuwste auto helaas niet live plaatsvinden vanwege de COVID-19-uitbraak. Als alternatief zal er een online live-evenement zijn op de URE sociale pagina’s waarvoor iedereen is uitgenodigd om mee te doen! Dit online evenement vindt plaats op maandag 23 november om 19.00 uur.

Zorg ervoor dat u deze datum in uw agenda zet! De voorbereidingen zijn al in volle gang. In ’t Koelhuis is een opnamesessie gehouden om alle ontwerpdetails van de nieuwe auto vast te leggen. URE kan niet wachten om u het eindresultaat te laten zien!