Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

APEX Dynamics berekent nauwkeurigheid tandheugel aandrijving

De juiste nauwkeurigheid van uw aandrijving bewaakt de kosten en prestatie van uw constructie. Maar hoe berekent u deze nauwkeurigheid? Belangrijk vertrekpunt is de beschikbaarheid van de volledige specificaties van de gebruikte tandwielkast, tandheugel en rondsel. Maar zelfs wanneer u alle specificaties heeft kan het nog lastig zijn de exacte, gewenste nauwkeurigheid te berekenen. Apex Dynamics helpt u verder! Lees in deze blog wat wij doen om de specificaties zo helder mogelijk te hebben én hoe wij u helpen met een nauwkeurigheidscalculatie van uw volledige systeem of onderdelen daarvan.

Belang van specificaties en nauwkeurigheid tandheugel aandrijving

Wij krijgen vaak de vraag “wat is de nauwkeurigheid van deze tandheugel aandrijving?”. Voor engineers is de nauwkeurigheid vaak namelijk moeilijk te berekenen. Dat heeft verschillende redenen: omdat leveranciers bijvoorbeeld onduidelijk zijn of ze de benodigde informatie niet hebben of niet willen geven. Wanneer de nauwkeurigheid van de aandrijving onduidelijk is, loopt de engineer het risico té grote of té nauwkeurige producten te kiezen. Het gevolg is een relatief zware of dure oplossing. De klant betaalt als het ware een soort angst-premie, mede veroorzaakt door de afwezigheid of vaagheid van de specificaties van de leveranciers.

Bij Apex Dynamics willen we de klant juist vooruit helpen, daarom worden in onze catalogus écht alle specificaties van de tandwielkasten, tandheugels en rondsels gedeeld. Wij vermelden specificaties – zoals de maximum tangentiale kracht, de maximale spoedafwijking per meter, rechtheid, tandkwaliteit, hardingsdiepte en demagnetiseer-specificaties – tot op de micrometer nauwkeurig. Simpelweg omdat wij ervoor willen zorgen dat engineers toegang hebben tot alle beschikbare informatie wanneer zij een keuze moeten maken en rechtvaardigen of een constructie-dossier opstellen.

Nauwkeurigheidscalculaties voor tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Apex Dynamics gaat nu nóg verder in het ontzorgen van engineers. Naast de calculaties die wij maken gebaseerd op de belastingen van de aandrijving, kunnen wij nu ook een calculatie maken om de uiteindelijke nauwkeurigheid te berekenen.

Zo willen wij de specificaties van de verschillende tandwielkasten, tandheugels en rondsels compleet maken voor engineers. Een groot voordeel voor hen is natuurlijk de tijdwinst, ze hebben niet langer eindeloos contact met leveranciers over onduidelijke of incomplete specificaties.

Calculatieblad tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Wilt u een aandrijving doorgerekend hebben? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u  snel verder.

Wij kunnen de nauwkeurigheid berekenen van verschillende spelingsarme tandwielkasten, tandheugels, rondsels én complete systemen. Van 250 mm tot 90 meter en meer, van module 1 tot en met 12, tandheugel kwaliteit 4 tot en met  10, rechtvertand of schuinvertand en ga zo maar door. De nauwkeurigheid is het uitgangspunt van de totale aandrijving, daarom kunnen wij het calculatie- en nauwkeurigheidsblad aanleveren voor uw constructiedossier.

Op basis van deze calculaties bieden wij niet alleen zo compleet mogelijke specificaties, maar ook advies over de afzonderlijke lengte van de tandheugels in een systeem. Is één tandheugel van 2 meter nauwkeuriger dan 2 tandheugels van 1 meter? Hoeveel scheelt dat dan? En wat voor invloed heeft dit op de voedkracht? Zo staan wij engineers zo goed mogelijk bij in het designproces.

Wilt u meer weten over onze tandwielkasten, tandheugels en rondsels of wilt u een aandrijving doorgerekend hebben?
Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder.