Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Bijzondere Applicaties: E-Bike met 5kW vermogen!

De toekomst is groen! De voortbeweging en transport van goederen en mensen zal steeds meer elektrisch gebeuren! KJION is een actieve en innovatieve onderneming in deze toekomst. Ook energie productie zal in de toekomst op een duurzame manier moeten worden gewaarborgd.  Dit beginsel is in alle activiteiten van KJION doordrongen.

KJION staat voor intelligent en duurzaam gebruik, opslag en productie van elektrische energie. Aan de ene kant wordt ontwikkeld op basis van de huidige stand van de techniek als het gaat om duurzame oplossingen voor de toekomst van elektrische mobiliteit en aan de andere kant wordt met behulp van een internationaal netwerk van fabrikanten producten op het gebied van energieopslag en elektriciteitsopwekking in de markt gepositioneerd.

kjion-logoEen nieuwe project bij KJION is de ontwikkeling, constructie, design en bouw van een functioneel model van een elektrisch aangedreven mountainbike. De uitdagingen voor deze mountainbike zijn onder andere: Zeer hoge prestaties, robuuste off-road geometrie, midden-motor concept, hoogst mogelijke vermogensefficiëntie, hoge capaciteit accu en een gewicht onder 40kg

Dipl.Ing(FH) Peter Scheuermann, Algemeen directeur van KJION Technology GmbH, verklaart de keuze voor een haakse planetaire reductor van Apex Dynamics voor deze toepassing: “Het cruciale punt was de compactheid en krachtdichtheid van de reductor en was de basis voor deze keuze. Daar boven op zijn het geringe geluidsniveau en de roestvast stalen behuizing en uitgaande as zeer sterke argumenten”.

“Apex Dynamics heeft de aanvraag snel en adequaat behandeld, een tekening van de benodigde speciale adapter ter beschikking gesteld, de bestelling onmiddellijk bevestigd en uitgeleverd. En dat alles in 9 dagen voor een haakse planetaire reductor met een niet alledaagse overbrengverhouding en met een aansluiting voor een speciale motor”.

Het is heel goed mogelijk dat wanneer u de eerstvolgende keer in Oostenrijk onderweg bent, u een KJION elektrische fiets moeiteloos (5kW vermogen!) tegen de bergen omhoog ziet rijden dank zij de elektrische aandrijving en de planetaire reductor van Apex Dynamics.