Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Introductie nieuwe P2: Economische troef voor Apex!

Apex Dynamics levert vanaf Q1 2013 de nieuwe P2 reductor, de nieuwste telg in de Apex basislijn van reductoren met een gereduceerde verdraaispeling. Met een  compleet nieuw ontwerp van de succesvolle P-serie weet Apex elke keer weer verbeteringen op het gebied van gewicht, formaat, verdraaispeling, geluidsniveau en stijfheid te realiseren. Met de nieuwe P2-serie kan Apex haar unieke marktbenadering – gericht op intensief persoonlijk contact en service – in nog meer markten en toepassingen aanbieden.

De ervaring van Apex Dynamics met de succesvolle P-serie heeft tot een aantal belangrijke veranderingen geleid. We kozen voor labyrinth-afdichtingen aan de ingaande kant, plasma-genitreerde vertandingen met “power-honing” nabewerking en een nieuwe kleminrichting voor de motor-as. Door de P2-serie met deze technieken grondig te vernieuwen realiseerden wij de volgende verbeteringen:

  • Gewichtsbesparing (tot -44%)
  • Compactere afmetingen (tot -15%)
  • Kleinere verdraaispeling (tot -16%)
  • Lager geluidsniveau (tot -12%)
  • Hogere stijfheid (tot +15%)

P2-serie

Apex Dynamics is sinds 2006 actief in de Benelux-markt en heeft door een focus op intensief persoonlijk contact en service van het allerhoogste niveau een significante marktpositie geclaimd. Wij werken primair samen met toonaangevende fabrikanten & distributeurs van servomotoren en machinebouwers en dit breiden we de komende tijd verder uit. De nieuwe P2-serie maakt dit mogelijk omdat deze reductoren ook gebruikt kunnen worden in toepassingen die een kleine verdraaispeling (7 Boogminuten) en lagere massatraagheid vragen dan wij voorheen konden leveren.

 

Persbericht 1 februari 2013, Helmond