Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Kick-off NOVA op de Automotive Campus

Op 11 mei is op de Automotive Campus in Helmond de kick-off geweest van de NOVA, een auto ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven.

’s Werelds eerste modulaire auto!

Nova is ’s werelds eerste modulaire auto, welke aangepast kan worden aan elke mogelijke situatie. Het idee van een modulaire auto ontstond uit het ontdekken dat de altijd veranderende wensen van de consument een probleem opleveren.

Tegenwoordig kopen mensen elke paar jaar een nieuwe auto, en na deze aankoop kan er bijna niets meer aan de auto veranderd worden.
Wanneer mensen ontevreden worden over sommige onderdelen van hun auto, nova-carverlaten ze hun oude auto, en kopen een nieuwe. Dit leidt tot een enorme afvalproductie. Al deze problemen worden opgelost door Nova’s modulariteit. Mensen hoeven geen nieuwe auto’s meer te kopen, maar ze kunnen hun auto op elk gewenst moment upgraden en aanpassen, zodat het gevoel van een nieuwe auto altijd blijft.

De auto is modulair op meerdere manieren. In het interieur kunnen de stoelen gemakkelijk geplaatst en verwijderd worden, en het infotainment systeem kan worden aangepast a an alle wensen van de klant. Verder kunnen de accu’s en de motoren van de auto gemakkelijk worden verwisseld, net zoals de body panelen. Dit zijn echter maar een paar van de vele mogelijkheden die bestaan voor de modulaire auto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

nova-sponsorenVerbruik van 1 op 800

Omdat ze modulair is, kan Nova op heel veel manieren geconfigureerd worden. De prestaties zijn daarom ook grotendeels afhankelijk van deze configuratie. Desondanks volgt uit de eerste berekeningen dat de auto een verbruik haalt van het elektrische equivalent van 1 op 800, in de meest efficiënte configuratie. Bovendien zal de topsnelheid rond de 90 kilometer per uur liggen.

Shell Ecomarathon

De NOVA gaat meedoen aan de Shell Ecomarathon, welke tussen 21 en 24 mei in AHOY gereden wordt. Het doel van het team is om de zuinigste auto ter wereld te maken, die een kenteken krijgt en dus op de openbare weg mag rijden. Daartoe is de auto uitgerust met Apex Dynamics hoog-efficiënte AE070 reductoren.

Persbericht Helmond, 20 Mei 2015