Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Servosoft database met Apex tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Hoe maak jij de afweging tussen de verschillende mogelijkheden op het gebied van tandwielkast, tandheugel en rondsel? Toepassingen hebben soms maar een beperkte ruimte of een zeer specifieke technische eis voor een mechanische aandrijving maar vaak zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Servosoft software maakt het eenvoudig om te kiezen voor de juiste combinatie aandrijf componenten voor uw toepassing. Alle Apex Dynamics producten zijn nu opgenomen in de Servosoft database.

SERVOsoft is een hulpmiddel voor leveranciers van aandrijfsystemen, machinefabrikanten, mechanische, elektrische en applicatie-ingenieurs die werken met servosystemen. SERVOsoft® berekent de configuratie van complete meerassige servosystemen inclusief roterende en lineaire motoren, tandwielkasten, koppelingen, lineaire actuatoren, pompen, aandrijvingen, omvormers, toevoer-, ontluchter, condensator- en energieopslagmodules, met 15 mechanismen en tot 50 assen in een gedeelde bus of standalone configuratie.

Tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Vanaf nu is het mogelijk  elke applicatie met Apex Dynamics tandwielkasten, tandheugels en rondsels te berekenen. Dat betekent dat alle producten, van Medium-end tot (Ultra) High-end tandwielkasten en unieke rondsel producten zoals de Curvic Plate koppeling, Lasergelast rondsel, Aanliggend rondsel, Flens met aangebout rondsel, Spline en diverse andere verbindingsmethoden zijn opgenomen in Servosoft. Zo kan een engineer eenvoudig specificaties vergelijken, compatibiliteit van onderdelen controleren en uiteindelijk kiezen voor de oplossing die het best aansluit op de toepassing.

“De meeste van onze producten zijn geometrisch uitwisselbaar maar dat betekent niet dat het eenvoudig is om de juiste tandwielkast, tandheugel en rondsel combinatie te vinden voor een toepassing,” zegt Thom van Oss, directeur Apex Dynamics BV. “Met deze software kan een engineer veel makkelijker de uiteenlopende mogelijkheden in kaart brengen en tot de juiste oplossing voor zijn specifieke toepassing komen.”

Servosoft update

Met dank aan Apex Dynamics Inc. USA zijn alle Apex Dynamics producten beschikbaar door middel van een update in de algemene Servosoft database. Daarnaast wordt er in de nieuwste versie van Servosoft nog ondersteuning toegevoegd voor een zogenaamde ‘connection check’ voor AP specifieke rondsels en de Curvic Plate oplossing (APC).

Dienstverlening Apex Dynamics

Beschikt u niet over een Servosoft licentie maar wilt u toch een afweging maken voor de juiste tandwielkast, tandheugel en rondsel combinatie voor uw mechanische aandrijving? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag snel op weg.