Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Levering uit voorraad helpt technische groothandel uit de brand

AF serie high speed tandwielkast Apex DynamicsExacte vervanging voor een planetaire tandwielkast nodig? We krijgen regelmatig spoedaanvragen en onlangs kwam er een binnen die we wel heel kordaat oppakten. Van probleem tot een vervangende kast duurde nog geen 3 werkdagen! Technische groothandel IP Duursma vroeg Apex Dynamics om exact vervanging van een bestaande tandwielkast uit de AF-serie.

IP Duursma is dé technische groothandel voor de industrie, met een historie van 125 jaar! Met lokale vestigingen én deskundige medewerkers maken ze het verschil in heel Nederland. Duursma is meer dan alleen een technische groothandel. Aandrijftechniek zit van oudsher in hun DNA en dat zie je terug in de service & reparatiewerkplaatsen en assemblagecentrum.

De IP Duursma vestiging uit Deventer nam contact op met Apex Dynamics voor een spoedaanvraag:

“Graag ontvang ik met enige voorrang i.v.m. een machinestilstand een prijs en levertijd voor een Apex Dynamics planetaire tandwielkast type AF-140-S2-P2.”

Onze relatie gaf daarbij niet alleen het serienummer, maar benoemde ook de ratio (003:1) en gewenste backlash (≤5 arc/min). De huidige kast werd in 2008 geproduceerd en had ondertussen een slordige 140.000 uur in de machine gezeten. En nu maakte hij vreemde bijgeluiden dus was vervanging noodzakelijk.

Levering uit voorraad

Apex Dynamics kan in haar fabriek elke tandwielkast binnen 24 uur assembleren en versturen, maar dan moet deze nog naar Nederland gestuurd worden en dat duurt een paar -kostbare- paar dagen. Gelukkig kunnen alle Europese Apex Dynamics vestigingen in elkaars voorraad kijken, en zo zagen we dat er in Duitsland én in Polen een identieke tandwielkast op voorraad lag.

De aanvraag die op vrijdag 5 april binnen kwam werd op maandag 8 april direct een order. De volgende dag werd de tandwielkast bij de klant afgeleverd. En wat kost dat? Buiten de vervoerskosten vanuit Duitsland naar Deventer kostte deze actie niets extra! De klant is tevreden en kan voor de komende 140.000 uur weer probleemloos produceren.

Snel een spelingsarme tandwielkast vervangen?

Heb je snel een vervanging nodig van een spelingsarme tandwielkast, ook als dit geen Apex Dynamics kast is? Neem dan contact op met Apex Dynamics en laat je verrassen door hoe hard wij voor je lopen. We reageren snel en je weet in no-time welke oplossing wij, voor welke prijs, kunnen bieden.