Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

PTG Holroyd kiest onze tandwielkasten voor hun slijpmachines

Waarom zijn precisie en betrouwbaarheid cruciaal in de wereld van hoogwaardige machinebouw? Dit artikel vertelt hoe PTG Holroyd, expert in het produceren van schroefvormige componenten voor diverse sectoren, samenwerkt met Apex Dynamics om te voldoen aan de strenge eisen van hun rechte slijpmachines. De focus ligt op de APC- en AD-serie planetaire tandwielkasten van Apex, bekend om hun hoge koppel en precisie. Ontdek hoe deze samenwerking de technische capaciteiten van PTG Holroyd heeft versterkt, mede dankzij de uitstekende klantenservice en snelle levering door Apex Dynamics.

PTG Holroyd Precision Technologies Group

PTG Holroyd, de Precision Technologies Group (PTG), is opgericht in 1860 en heeft meer dan een eeuw ervaring in de productie van schroefvormige componenten. Het produceert hoogprecieze tandwiel-, rotor-, schroef- en schroefdraadfrees- en slijpmachines voor verschillende sectoren, waaronder de compressorindustrie. Alle producten van PTG Holroyd worden gebouwd volgens nauwkeurige specificaties in Rochdale, Greater Manchester, door een team van deskundige ingenieurs, monteurs en elektriciens.

Tandwielkasten vormen een integraal onderdeel van de technologie van PTG Holroyd, omdat ze de assen in de machines aandrijven, waardoor nauwkeurigheid en precisie essentieel zijn. Het bedrijf had zeer specifieke eisen voor het uitgaande koppel, de nauwkeurigheid en de productafmetingen en was op zoek naar de tandwielkasten die hier het beste aan voldeden. PTG Holroyd benaderde de specialist in planetaire tandwielkasten Apex Dynamics met een reeks strenge specificaties.

Tandwielkast slijpmachines

In samenwerking met de engineers en ontwerpteams van PTG Holroyd heeft Apex Dynamics de best mogelijke producten geïdentificeerd voor de rechte slijpmachines van de machinefabrikant. De meest geschikte planetaire tandwielkasten hebben een roterende flens en kwamen uit de APC-serie (met een verhouding van 55:1) en de Apex AD-serie (met een verhouding van 50:1).
APC serie tandwielkast met Curvic Plate Apex Dynamics Beide Apex Dynamics productreeksen leveren een hoog koppel, een lage speling van minder dan 1 boogminuut en een superieure nauwkeurigheid; ideaal voor de PTG Holroyd machines.

De APC serie wordt geleverd met een gepatenteerde curvic plate koppeling, die een hoge concentriciteit, lage speling, hoog koppel en spelingsvrije verbinding biedt. De geharde en geslepen vertanding biedt een hoge nauwkeurigheid en slijtvastheid, en door de vier (!) planeetwielen wordt de koppelcapaciteit met wel 25% verhoogd.

Het compacte ontwerp van de planetaire tandwielkast van de Apex AD-serie biedt PTG Holroyd een reeks voordelen, waaronder het stijfste en nauwkeurigste ontwerp van de roterende flens dat momenteel op de markt is. Het kan een superieure nauwkeurigheid van minder dan 1 boogminuut leveren met een inbouwhoogte van slechts 70 mm, waardoor het in de kleinste ruimten past.

Sterke klantenservice

PTG Holroyd roemt de betrouwbaarheid, sterke klantenservice en technische knowhow van Apex Dynamics, dat nauw heeft samengewerkt met het bedrijf uit Rochdale om ervoor te zorgen dat de planetaire precisie tandwielkasten snel worden geleverd.

Door producten rechtstreeks bij Apex Dynamics te kopen, kan PTG Holroyd profiteren van de uitstekende levertijden die Apex haar klanten biedt. Apex Dynamics garandeert levering binnen 3-4 weken en levert een totaalpakket van producten van hoge kwaliteit, nauwkeurige en efficiënte offertes, snelle levering, goede klantenservice, uitstekende technische informatie en voortdurende ondersteuning.

Philip Hart, technisch directeur van PTG Holroyd, zegt: “We gebruiken Apex Dynamics producten al enige tijd in onze machines en zijn erg tevreden over de relatie die we met het bedrijf hebben opgebouwd. Toen we op zoek gingen naar de juiste tandwielkasten voor onze toepassingen met hoge precisie, vonden we de producten van Apex Dynamics zeer betrouwbaar en in staat om te voldoen aan onze hoge eisen voor snelheid, nauwkeurigheid en precisie op het raakvlak tussen motor en machine.

Meer weten over de tandwielkasten, tandheugels en rondsels van Apex Dynamics? Neem dan contact met ons op of kijk eens wat rond op onze website. We vertellen je graag meer over interessante toepassingen of onze ervaring in uiteenlopende markten.

Bron: Apex Dynamics UK
Schrijver: Industrial Technology