Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Touwtje springen met Apex Dynamics tandwielkast

Hoe helpt een planetaire tandwielkast met het gelukkig maken van mensen op een festival? Er zijn maar weinig mensen die écht gelukkig worden van een hoogwaardige tandwielkast. Doorgaans zijn dat enkel de mensen van Apex Dynamics en specialisten in mechanische aandrijftechniek, onze klanten. Afgelopen zomer werd die groep wat uitgebreid door een wel heel bijzondere toepassing; de Turbo Touw Tornado!

In oktober 2015 stonden plotseling twee enthousiaste studenten, Peter en Vince, bij Apex Dynamics BV op de stoep. Deze goede verkopers vertelde een aanstekend verhaal over een machine waarmee ze wilde gaan touwtje springen.

Lowlands

“Toen we op Lowlands in een voetenbadje zaten werden we geïnspireerd,” vertelt Peter. “Het voetenbad van Swoolish Garage is een activiteit op een festival waar mensen helemaal tot rust konden komen van het vele lopen. Mensen op een festival gelukkig maken, dat leek ons ook wel wat! We gingen bedenken wat je allemaal kunt organiseren op een festival. We wilde iets interactiefs, iets wat mensen uit de tent lokt. Letterlijk en figuurlijk. En toen sprong een idee eruit: een touwspring machine.”

De mannen waren alleen niet heel erg technisch: “We hebben de nodige buurman en buurman momenten gehad maar daar hebben we beiden van genoten.”

De juiste snelheid

Apex Dynamics sponsorde de vertragingskast die ze nodig hadden om de machine af te maken. Door de tandwielkast draait de Turbo Tornado op de juiste snelheid. Daarna was het een tijdje stil, totdat we een wel heel bijzonder foto en videoverslag ontvingen!

Vince schrijft:
“We zijn heel blij met de mensen en bedrijven die het zo’n leuk idee vinden dat ze ons hebben geholpen. Onze machine is af en we hebben deze zomer zo veel mogelijk festivalbezoekers gelukkig gemaakt!”

Zoals u ziet heeft de Turbo Touw Tornado op verschillende festivals gedraaid en mensen gelukkig gemaakt. Wij werden alleen al gelukkig van de foto’s en video die wij nu ook met u kunnen delen. In 2017 staat de Turbo Touw Tornado onder andere op de Zwarte Cross en Solar!

Voor meer en actuele informatie; www.turbotouwtornado.nl

Turbo Touw Tornado StempelGrappig genoeg kunnen we nu concluderen:
Apex Dynamics loopt of vliegt niet alleen, we springen nu zelfs harder!

Persbericht, Mei 2017