Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

APEX DYNAMICS tandwielkasten verminderen de stilstand tijd en verhogen de flexibiliteit voor CA Group

Een nauwe samenwerking tussen tandwielkastfabrikant Apex Dynamics met haar klant CA Group heeft de extra flexibiliteit gecreëerd die nodig is bij de tandwielkastopstelling van een converteermachine om defecten aan onderdelen te voorkomen en stilstand door onderhoud significant te verminderen.

Minder stilstand tijd, meer flexibiliteit

Fabrikant en aannemer CA Group van bouwsystemen is zeer verheugd met de steun die het heeft gekregen van tandwielkastspecialist Apex Dynamics UK om de tandwielkastspecificaties in haar converteermachine opnieuw te ontwerpen, waardoor een veel grotere flexibiliteit wordt geboden en de stilstand tijd voor onderhoud drastisch wordt verminderd. CA Group creëert en levert al meer dan 30 jaar geavanceerde bouwsystemen aan projectontwikkelaars en haar producten zijn te vinden in honderden gebouwen in heel Europa.

Het bedrijf beschikt over een converteermachine voor de vervaardiging van staalprofielen voor bekleding van gebouwen, waarin een serie van twintig Apex Dynamics kegelwieltandwielkasten samenwerken. Het onderhoudsteam van CA Group ontdekte een probleem met de vorige opstelling, omdat de tandwielkasten allemaal met elkaar verbonden waren door een massieve as, waardoor er geen bewegingsvrijheid was.

Deze fout in het algehele ontwerp zorgde ervoor dat de afdichtingen van de tandwielkasten onder spanning kwamen te staan en vaak begonnen te lekken, wat tot hoge uitvalpercentages leidde. Als een tandwielkast defect raakt of een afdichting kapot gaat, zou dit bovendien resulteren in 5-6 uur stilstand om de machine te repareren, omdat het moeilijk is om toegang te krijgen tot de tandwielkasten om deze te vervangen.

Apex Dynamics UK en CA Group werkten samen om de ideale oplossing te vinden

CA Group benaderde Apex Dynamics UK, dat de hypothese van het CA Group-team onderstreepte dat de massieve as niet goed werkte in de machine, wat een duidelijke behoefte aan meer flexibiliteit aantoonde. De technische teams van Apex Dynamics en CA Group werkten samen om een nieuw ontwerp te bedenken dat de nodige flexibiliteit biedt die nodig is om defecten aan onderdelen te voorkomen. Door een nieuwe koppeling te ontwikkelen die tussen korte assen kan buigen, zorgde het samenwerkingsproject voor de demping die nodig was tussen de tandwielkasten om eventuele verkeerde uitlijning van de basis of het oppervlak van de machine op te vangen.

Voor de converteermachine is door Apex Dynamics UK en CA Group ook een nieuw platform gecreëerd waar de tandwielkasten op gemonteerd zitten, waardoor de stilstand tijd bij een defect aan de tandwielkast wordt verminderd. De basis van de machine bestaat niet langer uit één geheel. In plaats van onderdelen van de machine te moeten demonteren om van tandwielkast te wisselen, kan het platform eenvoudig in en uit worden geschoven om binnen 20-30 minuten van tandwielkast te wisselen, vergeleken met de 5~6 uur eerder.

Nieuw ontwerp vermindert de uitvaltijd en verbetert de prestaties

Voorafgaand aan het nieuwe ontwerp had CA Group elke paar maanden te maken met defecten aan de tandwielkasten en kapotte afdichtingen, wat erg kostbaar en tijdrovend bleek. Het achteraf inbouwen van de converteermachine van de CA Group is zo’n succes geweest dat het bedrijf meldt dat het in de ruim twee jaar sinds de implementatie van de nieuwe oplossing geen defecten aan de tandwielkasten of afdichtingen heeft gezien en dat het geleidelijk al zijn machines heeft omgezet naar de nieuwe configuratie. Het gebruik van Apex Dynamics AT170FH spiraalvertande kegelwieltandwielkasten met doorlopende holle as in de converteermachine biedt CA Group een lage verdaaispeling, hoge veerkracht door het robuuste roestvrijstalen ontwerp, een laag geluidsniveau en een uitstekend nominaal koppel. De hoog-efficiënte, compacte AT-H-serie kegelwieltandwielkasten van Apex Dynamics zijn eenvoudig te monteren, met één ingaande as en een holle uitgaande as met spiebaan om speling te verminderen.

Stuart Lowe, CA Group Works Engineering Manager, merkt op: “We stellen de ondersteuning van het deskundige team van experts bij Apex Dynamics zeer op prijs. Nadat we het probleem hadden geïdentificeerd, was dit een echt samenwerkingsproject dat resulteerde in de juiste oplossing om de benodigde flexibiliteit te bieden en ervoor te zorgen dat onze converteermachine soepel draait.”

Phil Waldock, CA Group Maintenance Supervisor, voegt hieraan toe: “We zijn erg blij met de oplossing van Apex Dynamics. Sinds het ontwerp is gewijzigd, is er geen enkele tandwielkast defect geweest of is de afdichting kapot gegaan.”

Apex Dynamics UK Northern Area Manager, Malcolm Hillary, die nauw samenwerkte met CA Group aan het project, zegt: “We waren erg blij dat we CA Group konden helpen de juiste oplossing te vinden. Ze kwamen naar ons toe met problemen rond lekkende tandwielkasten en we bevestigden hun analyse van het probleem. Door samen te werken, zijn we erin geslaagd de problemen van de niet-flexibiliteit tussen de tandwielkasten met succes op te lossen en de converteermachine in de toekomst onderhoudsvriendelijker te maken.”

Source                 : Engineering Industry News
Company            : CA Group
Company            : Apex Dynamics UK