Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

ATEX 2014/34/EU certificaat voor reductoren Apex Dynamics

Vanaf 20 April 2016 is er een nieuwe ATEX richtlijn 2014/34/EU van kracht. Apex Dynamics heeft zijn gehele portfolio ATEX laten certificeren volgens de nieuwe richtlijn 2014/34/EU en is per direct leverbaar. Het ATEX certificaat en bijbehorend schrijven van certificeringsinstantie SIRA zijn hier te downloaden. 

Waar gaat de ATEX regelgeving over ?

In omgevingen waarin sprake is van een explosieve of ontvlambare atmosfeer (gassen, dampen of stof), moeten ATEX (ATmosphères EXplosibles) gekeurde producten toegepast worden. Voorbeelden van dergelijke omgevingen zijn drukkerijen, voedingsmiddelen productie, hout- of andere organische verwerking, auto-spuithallen en niet in de laatste plaats natuurlijk de petrochemische industrie. PII_ATEX-label

De twee normen, ATEX 95 (94/9/EC) en ATEX 137 (99/92/EC), bespreken respectievelijk de gebruikte apparatuur en de gebruikersveiligheid. De nieuwste versie van deze richtlijn (2014/34/EU) is in maart 2015 gepubliceerd door het Europees Parlement en is vanaf 20 april 2016 over de hele EU verplicht.

De hoogprecieze vertragingen van Apex Dynamics kunnen op verzoek ATEX gelabelled worden, maar wat staat op dit label en wat betekend dit?

  • II 2 GD : Product voldoet aan ATEX klasse Groep II Category 2 voor Gas en stof. (Dust)
  • T6 : Temperatuurklasse 6 = Temperatuurbereik tot 85 graden Celcius
  • SIRA 14XT329 : Certificeringsinstantie SIRA / Dossiernummer 14XT329

Reductoren voor iedere omgeving

Voor Apex Dynamics is het essentieel dat wij onze klanten een compleet productprogramma bieden. Dat slaat niet alleen op de meest uiteenlopende specificaties maar ook op een aanbod dat is afgestemd op de uiteindelijke toepassing of omgeving. Onze roestvrijstale reductoren zijn bijvoorbeeld in de voedingsmiddelen industrie vaak de beste keuze en het voldoen aan deze richtlijn is daar een mooie aanvulling op. Harder lopen betekent hier dan dat ons aanbod zo goed mogelijk op de klantwens aansluit.

Wilt u meer weten over de producten van Apex Dynamics en de nieuwe richtlijn? Neem dan contact met ons op.