Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

RVS reductor voor food en andere veeleisende toepassingen

Apex Dynamics staat al jarenlang bekend om haar standaard RVS reductor uit de AE/AER serie. Deze reductor met rond huis heeft een roestvaststalen of Inox huis en uitgaande as. In combinatie met de Viton afdichtingen en schuine vertanding is dit de ideale oplossing voor veeleisende toepassingen in onder andere de food, packaging, processing, pharma en offshore. Maar wat als je een volledig RVS reductor nodig hebt? Dan is onze AES/AERS serie het antwoord.

Volledig RVS reductor: adapterplaat uit roestvaststaal

rvs reductor De adapterplaat van de AE/AER reductor is standaard van zwart geanodiseerd aluminium terwijl sommige toepassingen om een geheel RVS aandrijving vragen. Daarnaast is er ook de ontwikkeling dat RVS of Inox servomotoren steeds meer gangbaar worden. Dit zijn de twee belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van een aparte, volledig RVS serie reductoren: de AES/AERS serie.

Doordat de basis gelijk is aan de AE/AER serie, zijn de specificaties gelijk gebleven. Er is ook geen sprake van degradatie van de specificaties door het toepassen van Food Grade smeermiddel.

Inox reductor

Deze geheel RVS of Inox reductor is ook opgenomen in onze designtool, gecombineerd met een groot aantal compleet RVS motoren. Je kunt dus heel eenvoudig designtool de selectie laten maken en de tekeningen van de reductor –met passende ronde RVS adapterplaat- downloaden. Er ontstaat dan een hygiënische combinatie van servomotor en reductor.

Technische kenmerken RVS reductor AES/AER

De belangrijkste kenmerken van onze AES/AERS RVS reductor zijn:

  • Bouwgrootte 50/70/90/120/155
  • Standaard voorzien van Food Grade smeermiddel (met gelijkblijvende specificaties)
  • Zowel recht (AES) als haaks (AERS) leverbaar.
  • Roestvast stalen spie wordt standaard meegeleverd (DIN 6885 / Passing p9!)
  • Schuine vertanding, dus laag trillings- en geluidsniveau
  • Nominale koppels tot 650 Nm
  • Overbrengverhouding van 3:1 tot 200:1
  • Spelingsarm

De brochure en meer informatie van de AES en AERS vind je onder voorgaande links op onze website of neem contact met ons op.