Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

automatisch smeersysteem

Apex Dynamics brengt een automatisch smeersysteem op de markt om het handmatig (óf het überhaupt afwezige) smeren van bewegende delen te automatiseren. Afnemers verhogen hun productiviteit doordat er minder risico is op het drooglopen van componenten, met dure stilstand én reparatie tot gevolg. Daarnaast is het systeem milieuvriendelijker, veiliger en efficiënter. De pomp kan worden ingezet voor het smeren van bijvoorbeeld tandheugel-aandrijvingen, lineaire geleidingen, kogelomloopspindels en lagers.

LUG-serie een automatisch smeersysteem

De serie LUG (Lubrication Unit Grease) bestaat uit 10 opvolgende smeerunits met 1 tot en met 5 pompen, geschikt voor 1 tot 40 smeerpunten. En natuurlijk leveren we de bijbehorende slangen, nippels, connectoren, kleppen, etc., zodat een compleet smeerplan opgezet kan worden. Ook leveren we PU-rondsels met rechte en schuine vertanding om tandheugelaandrijvingen compleet te smeren. Met dit automatisch smeersysteem verhoogt u de productiviteit omdat er minder risico is op het drooglopen van componenten, met dure stilstand én reparatie tot gevolg.

De voordelen van een automatisch smeersysteem

Smart Smeersysteem

Dit systeem heeft de volgende voordelen:

 • Milieuvriendelijk, want er is minder afval, minder vetverbruik en het is energiebesparend. Het smeerinterval is programmeerbaar via de PLC of manueel.
 • Veilig, omdat het uw mensen uit de buurt van gevaarlijke gedeeltes houdt.
 • Gemakkelijk, het systeem bewaakt zichzelf en geeft bij storingen via de PLC een waarschuwing.
 • Rendabel, met een terugverdientijd van enkele maanden.
 • Productiever, omdat u minder vaak te maken heeft met bv productiestilstand, en dit heeft een gunstige invloed op bv het rendement van de installatie.

Unieke toepassingen

Niet alleen kan deze pomp ingezet worden voor het smeren van tandheugel-aandrijvingen, maar ook voor bv lineaire geleidingen, kogelomloopspindels, lagerblokken, glijvlakken, etc. Ook valt te denken aan compleet andere toepassingen waar smering belangrijk is, maar waar je juist niet teveel wilt smeren, bijvoorbeeld :

 • Automatische rijsinstallaties voor bakkerijen.
 • Paternoster systemen
 • Hefplateaus en bewegingsplatformen
 • Productiebedrijven met veel geautomatiseerde systemen
 • XYZ tafels
 • Lopende banden

Bovendien kunnen we de verdelers, connectoren, verbinders en kleppen leveren in vernikkeld koper én roestvaststaal, zodat deze in elke branche ingezet kan worden.

Diverse smeermiddelen

Bij het smeermiddel is er keuze uit normaal, food grade of low-temp vet, allemaal met een NLGI-2 viscositeit, in containers van 400ccen 2000cc. Natuurlijk kunnen we ook lege slangen leveren, zodat klant-specifiek smeermiddel gebruikt kan worden.

Wilt u een gesmeerde aanbieding? Neem dan contact op met Apex Dynamics!