Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Formula Student Electric

Wat is een groter compliment dan dat een team van 50 studenten machinebouw, mechatronica, elektrotechniek en nano-engineering jouw product uitkiezen voor hun baanbrekende racewagen? Dat is namelijk precies wat er gebeurde toen het E-Team van de Universiteit van Duisburg zich voor ging bereiden op het 2013 seizoen van de Formula Student Electric. In deze competitie strijden studententeams van over de hele wereld om de eerste plaats met de meest innovatieve elektrisch aangedreven racewagens. In de racewagen van het Duisburgse team zitten twee AD110 rvs reductoren met uitgaande flens, welke voorzien zijn van een door ons op maat gemaakte adapterplaat.

FSEEr lag een constructieve uitdaging om het vermogen van het differentieel om te vormen naar meer koppel / minder toerental met de kleinst mogelijke inbouwdiepte. De Ingenieurs van de universiteit kwamen daarbij al snel uit bij Apex Dynamics, die met de AD reductor niet alleen kort kan bouwen, maar ook nog eens de hoge ingangstoerentallen- en koppels de baas kon.

In 2012 waren het de universiteiten van de “Automobiel” steden Stuttgart en München die de eerste en tweede plaats wisten te veroveren, maar de organisatie verwacht dit jaar een veel fellere competitie. Wij hopen dan ook dat de toevoegingen van Apex Dynamics reductoren hierbij een verschil kunnen maken en het team uit Duisburg aan een podiumplaats zal helpen!

FSE-deelnemersWij vinden dat dit project, net als onze ondersteuning van het Human Power Team uit Delft, goed onderstreept dat Apex Dynamics harder loopt! 

Persbericht 17 Mei 2013, Helmond