Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

URE op de Hockenheimring tijdens Formula Student

Na een autonome race in Italië die voor URE helaas iets minder fortuinlijk verliep dan gehoopt, keek Apex Dynamics samen met de studenten met spanning uit naar een hopelijk succesvolle elektrische race in Duitsland. En wel op de Hockenheimring. URE heeft daar gedurende 5 dagen gestreden en met resultaat: ze behaalden een overall 5e plaats! In dit artikel blikken we terug op de race en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken.

Onderdelen Formula Student Duitsland

De Formula Student races bestaan allen uit 3 onderdelen: scrutineering, dat zijn de zogenaamde technische keuringen, statische events en dynamic events. Nadat URE de eerste avond het tentenkamp opgebouwd had stonden de eerste dagen zoals gewoonlijk in het teken van de veiligheidstests. Hierbij wordt onder andere beoordeeld of de bestuurder snel de auto kan verlaten in geval van nood, daarnaast is er een mechanische keuring, kijkt men naar de elektrische performance en moet de auto slagen bij de accu-, rem-, regen- en kanteltest. Ook werd de race en het terrein officieel geopend wat URE de mogelijkheid gaf om de auto’s van andere teams te bewonderen en behalve van de eigen teamleden ook te leren van de overige teams.

De Static Events bestaan uit de presentatie van het businessplan, engineering design en een kostenverantwoording. Bij het laatste onderdeel behoorde URE bij de finalisten.

Nadat URE door alle technische keuringen was en de statische events achter de rug waren, konden ze beginnen aan de Dynamic Events. Die bestaan uit Skidpad, Acceleratie, Endurance en Autocross.

Hockenheimring duitsland formula student race

Het verloop van de Race

Zoals een echte wedstrijd betaamt, was het zenuwslopend met echte uitblinkers maar ook een paar kleine tegenslagen. URE belandde op gebied van kostenverantwoording in de finale en moest nog een extra opdracht doen om het op te nemen tegen de overige finalisten. Daarnaast hebben ze een fantastische tijd neergezet op gebied van Endurance en verliep Skidpad ook goed. Autocross daarentegen verliep niet helemaal zoals de studenten gehoopt hadden.

Tijdens een week lang strijden voor een top 5 plaats zijn er altijd wat dingen waar je onverhoopt tegenaan loopt. Het is dan de kunst om daar flexibel, snel en vindingrijk op te reageren en je in te zetten voor het hoogst haalbare resultaat. Wij vinden het altijd weer fascinerend en bewonderenswaardig om te zien hoe de studenten omgaan met deze situaties.

Met de overall 5e plaats tijdens de Formula Student Germany (FSG) behaalde URE hun doel om in de top 5 te belanden én hebben zij zich tevens gekwalificeerd voor de FSG 2020. Een succesvolle race en mooi eindresultaat kunnen we wel stellen!

Lees alles over URE >>>

URE meeting static events