Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Onderhoud aan tandwielkasten URE13, essentieel

Onderdeel van het bouwen van een Formula Student-racewagen is het onderhouden ervan. De auto tot het uiterste duwen tijdens de wedstrijd en tijdens het testen, houdt in dat je hem in optimale conditie moet (onder)houden. We doen dit onderhoud in onze eigen werkplaats. Dit bericht maakt deel uit van een serie artikelen waarin team URE haar werkplaats en alles wat we erbinnen gebeurd laat zien.
Dit onder de titel – Workshop woensdag!

Momenteel is het University Racing team Eindhoven bezig met groot onderhoud van de URE13. De auto heeft het overleefd en deed het erg goed tijdens het race seizoen, maar heeft uiteraard ook onder de stress geleden. Aangezien nieuwe testen aanstaande zijn, heeft het team het hele aandrijf mechanisme uit elkaar gehaald om de staat van de tandwielen binnenin te testen.
Dit gebeurt in het Equipment & Prototyping Center van de TU Eindhoven. Gelukkig hebben de partners die betrokken zijn bij het maken van de tandwielen uitstekend werk verricht, na uitvoerige inspectie bleek dat de tandwielen nog steeds klaar zijn om tot het uiterste te worden gepusht. We zijn klaar voor morgen!