Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Opgeven is geen optie, Apex steunt René Verbruggen voor Alpe d’HuZes

De Alpe d’Huez is sinds 2006 het decor voor Alpe d’HuZes, een door Nederlanders georganiseerd evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Hierbij wordt de Alpe d’Huez meerdere malen door de duizenden deelnemers beklommen. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten.
De Alpe d’Huez is een wintersportoord in de Franse Alpen. Het ligt op 1860 meter hoogte, op de flanken van de berg Pic Blanc. Het is vooral bekend geworden als aankomst in de Ronde van Frankrijk waarin het al 27 keer finishplaats was. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d’Oisans is 13,8 km lang en heeft stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. De klim telt 21 officieel genummerde haarspeldbochten.

De mythische uitstraling van de klim zorgt steeds voor veel publiek langs het traject. Bij elke editie van de Ronde van Frankrijk die de berg aandoet, staan er vele Nederlands op de berg om de wielrenners aan te moedigen. Bocht zeven staat bekend als de “Nederlandse bocht”.

Voor 2013 heeft Apex Dynamics besloten een bekende zakelijke relatie uit de aandrijftechniek te sponsoren om mee te doen aan de Alpe d’HuZes: René Verbruggen.

René is Sales Manager bij een bedrijf wat “perfection in automation” levert en de contacten tussen René en Apex Dynamics voeren terug tot aan begin 2006.

Op 2 juni 2011 heeft René een ongeluk gehad waarbij hij zwaar knieletsel heb opgelopen. Lange tijd moest hij zich op krukken en in een rolstoel voortbewegen. Na 2 operaties is hij gestart met een langdurig revalidatieproces. Tijdens zijn revalidatieperiode heeft René kennis gemaakt met een team wat in 2012 de Alpe d’Huzes gefietst heeft. Met veel respect voor wat zij deden heeft hij ze gevolgd tijdens de voorbereidingen en de echte beklimmingen in Juni 2012.

Eind oktober 2012 werd er door René’s sportschool een “halve Berg” gereden op een spinningbike en heeft René de uitdaging aangenomen om samen met hen een “hele Berg” te gaan rijden en is vervolgens hiervoor gaan trainen. De dagen daarna liet het idee hem niet meer los en de gedachte kwam bij hem op “waarom niet in het echt?”.
“Het moet een grote overwinning worden op mezelf, een overwinning die ik wil opdragen aan alle mensen die met deze vreselijke ziekte te maken hebben of
hebben gehad.” aldus René.

Na enkele maanden erg hard trainen is René daadwerkelijk de uitdaging aangegaan om de berg binnen 8 uur 3 keer te bedwingen! Een prestatie van formaat!

Inmiddels is René gekeurd door een sportarts, wat spannend was want de uitslag van deze keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien. Na de tests heeft de arts gelijk de uitslag doorgegeven en hij ziet geen bezwaren in een deelname aan Alpe d’HuZes!

Zijn fiets is intussen omgebouwd van mountainbike met brede noppenbanden tot straatracer met smalle racebandjes. De fiets heeft nieuwe wiellagers en een nieuwe versnellingscassette gekregen en is klaar voor het grote werk. Extra bidonhouders moeten er voor zorgen dat er voldoende drinken meegenomen kan worden voor één beklimming en een fietscomputer met hartslagmeter moet er voor zorgen dat René met het juiste tempo en hartslag omhoog gaat.

René: “Er zijn een aantal dierbaren meer die me ontvallen zijn en die met mij de beklimming mee maken”. Ik draag een van de drie beklimmingen op aan Michel Martens en ik zal voor hem ook een kaarsje branden op de berg.”

Nog even een mooi plaatje van hoe de alp er uit zal zien op 5 en 6 juni 2013……

We wensen René veel succes in deze sportieve uitdaging!
Dat kan eigenlijk al niet meer misgaan, omdat Apex eigenlijk “top van de berg” betekent!

Wilt u René ook steunen, dat kan via zijn deelnemerspagina op; Opgeven is geen optie

Persbericht 2 Maart 2013, Helmond