Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Verslag van de Race Experience winnaars, Lars en Ricardo!

Op zondag 16 november j.l was het eindelijk zover, de “race experience” op circuit Zandvoort onder de professionele leiding van Michel Bleekemolen en zijn team. Als gelukkige winnaars van de fotosessie van APEX op de beurs WOTS, moesten we om 08.00 uur in de ochtend op Zandvoort verzamelen. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind, het heeft de gehele dag geregend.

Bij binnenkomst zijn we van harte welkom geheten door het gehele team van Michel Bleekemolen. Na een welkomstwoord aan een ieder in de zaal (Meer dan 100 aanwezigen) werd het een en ander uitgelegd wat deze dag zal gaan brengen. Na het indelen van de verschillende teams ( wij bij team D) werden we gekoppeld aan een medewerker, die de rest van de dag team D begeleidde.

RaceExperience-Zandvoort-008 RaceExperience-Zandvoort-014
RaceExperience-Zandvoort-018 RaceExperience-Zandvoort-017

Het programma zag er als volgt uit:

 • Zelf rijden in een Porsche 911
  Rijden op het circuit is voor de meesten een onvergetelijke gebeurtenis, evenals rijden in een Porsche 911. Bij Bleekemolens Race Planet is het allebei mogelijk. Voel de acceleratie, vertraging en wegligging van een Porsche 911 raceauto op het circuit van Zandvoort. Een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten.
 • Zelf rijden in een Formulewagen
  Iedere liefhebber van snelheid en autosport droomt wel eens van het besturen van een echte formulewagen. Je krijgt nu zelf de kans om in de cockpit te kruipen en het stuur-, rem- en acceleratiegedrag van een supersnelle formulewagen te ervaren.
 • Zelf rijden in een BMW 1 serie
  Team Bleekemolen heeft een aantal jaar succesvol deelgenomen aan de BMW Cupraces. Ook jij kunt ervaren hoe het is om met een BMW 1 Serie over het Zandvoortse circuit te rijden.
 • Sideways meerijden met een coureur
  Goed kunnen autorijden is al een aardige opgave. Driften met een auto is een ware kunst. Rij mee met onze ervaren driftinstructeurs. Zij laten zien hoe een auto in een gecontroleerde slip over de achterwielen, de “drift”, de bocht door komt. Naar voren kijken zal meer gebeuren door de zijruit dan door het voorruit.
RaceExperience-Zandvoort-002 RaceExperience-Zandvoort-006
RaceExperience-Zandvoort-012 RaceExperience-Zandvoort-009
 • Slalomproef
  Het goed en vooral snel afleggen van de slalomproef is moeilijker dan gedacht. Niet voor niets is de slalomproef een vast onderdeel van een coureuropleiding. Reageer snel, haal het uiterste uit de auto en probeer de snelste tijd neer te zetten. Leerzaam, maar zeker ook leuk om te doen.
 • Terreinrijden door de duinen
  Ervaar wat het is om een helling van 35° graden op te rijden. Of hoe het is om bijna vast te zitten in het mulle zand. Rij zonder fouten over een smalle brug. Bij het rijden op ruw terrein is een mix van snelheid en behendigheid van groot belang. Leg het 4×4 parcours op de juiste manier af. Gaat dat lukken?
 • IJsrijden
  “IJsrijden” is een onderdeel dat niet alleen maar leuk is om te doen, maar ook erg leerzaam is. Onder de achterwielen zijn zwenkwielen aangebracht, waardoor het net lijkt of je op “ijs” rijdt. Vind een combinatie tussen behendigheid, beheerst rijden en snelheid om het parcours zo snel mogelijk af te leggen.
 • Dragrace met een 500pk sterke Dodge Charger
  Wie legt de ‘quarter mile’ het snelste af? Zodra de lichten doven is het volgas naar de finishlijn. Onze 500pk sterke Dodge Chargers zijn er klaar voor. Jij ook?
 • Kartcompetitie
  Karten wordt terecht gezien als de basis van de autosport. Vele Formule 1 coureurs zijn begonnen op de kart. Door het directe sturen, het laag boven de grond zitten en de snelheden is reactiesnelheid erg belangrijk bij het rijden van een race in onze karts.
 • Slipproef
  Leuk en leerzaam, de slipproef. De auto raakt in een slip en de kunst is om de auto zo snel mogelijk weer op het rechte pad te krijgen.
 • Met uw eigen auto op het circuit
  Aan het einde van de dag kun je met je eigen auto op het circuit rijden. Hoeft niet, mag wel. Rij voorzichtig!

Daar de belevenis bij een ieder anders was, waren allen onderdelen meer dan de moeite waard. Maar zelf  rijden in een Porsche GT3 , het “drag racen”, Formule Renault en het ”sideways” rijden met een coureur, waren voor ons de hoogtepunten van de dag.

Op deze pagina staat een selectie van foto`s, om nog meer impressie te verkrijgen van deze dag.

RaceExperience-Zandvoort-005 RaceExperience-Zandvoort-003
RaceExperience-Zandvoort-007  RaceExperience-Zandvoort-015
 RaceExperience-Zandvoort-010  RaceExperience-Zandvoort-011
RaceExperience-Zandvoort-016 RaceExperience-Zandvoort-019

Nogmaals willen wij APEX bedanken voor deze onvergetelijke belevenis.

Met vriendelijk groet, Lars en Ricardo

 

Persbericht Helmond, 3 December 2014