Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Stel rijdt voor goed doel Rescue Baby naar Gambia

Een fantastische reis voor een prachtig goed doel maken?
Kees en Anita wilden al in 2020 op pad maar de editie van zowel 2020 als 2021 werden geannuleerd vanwege de Covid-19 pandemie. In 2022 kan het wel en vertrekt het stel op 21-10-2022 met de auto richting eindbestemming Banjul, Gambia voor goed doel Rescue Baby Gambia.

Apex Dynamics sponsort de avontuurlijke 7.200 km lange reis van Kees en Anita, die met een Nissan X Trail van Zwijndrecht naar Banjul (Gambia) rijden voor een goed doel: Rescue Baby Gambia. Deze Nederlandse stichting wil door betere zorg voor moeder en kind de babysterfte verminderen en moeders sneller laten herstellen. Eenmaal aangekomen in Bajul, Gambia wordt de auto geveild en de opbrengst komt ten goede aan het werk van de stichting.

Nadat de auto geveild is, vliegen Kees en Anita daarna terug naar Nederland. Kees werkt in het dagelijks leven bij een boomkwekerij en Anita op een GGZ instelling. (Leuk weetje, Anita is een paar keer wereldkampioene line-dansen geweest!)

Van Nederland naar Gambia rijden

De route start vanuit Zwijndrecht, waarna ze via Frankrijk en Spanje de oversteek maken van Tarifa naar Tanger, Marokko. Daarna gaat de route dwars door het Atlas gebergte en de Merzouga zandduinen naar de grenspassage Marokko – Mauritanië. Vanaf hier wordt de Strandroute Nouadibou – Nouakchott genomen naar de Grenspassage Mauritanië – Senegal. Hier wordt kort de Originele Dakar piste (Lac Rose) bezocht, waarna verder gereden wordt naar de Grenspassage Senegal – Gambia. In Gambia ligt de finish op het “The Arch Banjul”, een centrale plaats in de hoofdstad van Gambia. De tocht is georganiseerd door de Rotaryclub Zwijndrecht e/o en gedeeltelijk krijgen ze begeleiding van politie of leger.

Over Rescue Baby Gambia

Rescue Baby Gambia vertelt over haar doel:

“Als Stichting een betere zorg realiseren voor moeder en kind, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen. Dit doen we door voor een goede hygiëne te zorgen in de verloskamer en op de kraamafdeling. We werken aan verbetering van sanitair en stroom!”

Aan de noordkant van de Gambia rivier ondersteunt de stichting de verlos/kraamafdeling van het ziekenhuis in Essau. Ruim 70.000 mensen zijn afhankelijk van dit ziekenhuis, door de moeilijk bevaarbare rivier is dit gebied slecht bereikbaar. Daar waar anderen om die reden afzien van hulp aan dit ziekenhuis, zijn wij juist om diezelfde reden hier ondersteuning gaan verlenen, wij kunnen daar echt een substantiële toegevoegde waarde bieden.

Maandelijks worden in dit ziekenhuis ruim 150 baby’s geboren, die wij graag een kans geven op een toekomst. De samenwerking met de artsen en het verplegend personeel in het ziekenhuis is goed. Er zijn korte lijnen, waardoor de stichting kan zorgen dat de spullen en financiële middelen op de juiste plek komen. Het is fijn om met dit team samen te werken. Elke stap is er weer één vooruit en we hopen met elkaar nog vele vervolgstappen te maken. Iedere baby heeft recht op een goede start.”

Kijk voor meer informatie op www.rescuebabygambia.nl

Sponsoring door Apex Dynamics

De maatschappelijke betrokkenheid van Apex Dynamics blijkt bijvoorbeeld uit onze sponsoring van verschillende studentenprojecten. Dit is altijd verbonden met techniek, dit staat het dichtst bij ons merk en is waar wij ook een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren. Dat speelt minder een rol bij dit project, waar de persoonlijke relatie van een van onze medewerkers voor de verbinding zorgt. Wij zijn hoe dan ook trots op onze bescheiden bijdrage aan dit mooie doel en hopen op een zo groot mogelijke impact!