Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

URE centraal in FEDA Innovation Talk gesponsord door Apex Dynamics

Wat als innovatie de kern is waar jouw organisatie om draait? Voor het door Apex Dynamics gesponsorde University Racing Eindhoven is dit de dagelijkse praktijk en zij waren dan ook het onderwerp van de laatste FEDA Innovation Talk. Live vanuit de werkplaats van het team op de Technische Universiteit Eindhoven vertelden studenten over hun ervaringen. Apex Dynamics directeur Thom van Oss interviewt de huidige en een voormalig team manager in het eerste rondetafel gesprek.

Apex Dynamics is als sponsor al jaren betrokken bij University Racing Eindhoven en maakte al een groot aantal video’s waarin het innovatieve karakter van het team naar voren komt. Dat wisten wij ook over te brengen op de FEDA, wat leidde tot onderstaande livestream. Het eerste rondetafel gesprek is een interview door onze eigen Thom van Oss met Joos Kat (team manger URE), Alex Pap (voormalig team manager en nu oprichter XYZ Dynamics) en Wouter Kuijpers van de TU Eindhoven. Hij spreekt met hun over de ervaringen binnen het studententeam en hoe zich dat vertaalt naar hun carrière.

(Nieuwe) studenten interesseren in techniek

Naast de boeiende antwoorden van de geïnterviewden kwam er ook een aantal vragen voor Thom: Hoe is Apex Dynamics bij URE terecht gekomen en waarom sponsoren zij het team? Dat antwoord delen we hier graag:

“We hebben URE zelf opgezocht in de hoop dat ze ook een tandwielkast van ons konden toepassen. Dat ging helaas niet, de tandwielkast die bij URE toegepast wordt draait hoge toerentallen en heeft een korte levensduur. Terwijl in de industrie lagere toerentallen en juist een langere levensduur belangrijk zijn. Maar toen wij in contact kwamen met het team werden ook wij gegrepen door het enthousiasme en het out-of-the-box kunnen denken van die studenten. En dat maakte dat wij een bijdrage wilden leveren.

Maar wij zien ook dat de markt schreeuwt om technisch geschoolde mensen. En daar willen wij ook een bijdrage aan leveren, wij hopen dat als aankomend studenten zoiets moois als URE zien besluiten om een technische opleiding te gaan volgen. Dat maken wij dus met plezier mede mogelijk.

En dat helpt ons ook commercieel, we krijgen bijval en de gunfactor van de markt en dat is een mooi bijkomend voordeel.”

Data en AI toepassen

Ook in het tweede interview komt een oud-teamlid en een huidig teamlid van URE aan het woord. Zij specialiseren zich in Data en AI toepassingen en dan specifiek het autonoom rijden van de racewagen. Inclusief de film voorafgaand aan het interview krijg je een goed beeld van hoe URE de laatste techniek toepast in hun zelf-rijdende raceauto.

Komende tijd

De komende tijd werkt URE hard aan de ontwikkeling van de URE16, de nieuwe racewagen voor het 2022 seizoen. Apex Dynamics zal hun natuurlijk op de voet volgen en ook jullie op de hoogte houden door middel van interessante artikelen en video’s.

Ben jij ook gegrepen door de energie van het team? URE zoekt natuurlijk altijd partners en opdrachtgevers die ook een steentje bij willen dragen aan het opleiden van de technici van de toekomst. Je kan contact opnemen via hun website.