Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

URE versus Koninklijke Landmacht, wie gaat er winnen?

Continu innoveren, samenwerken en doorgaan waar anderen stoppen: daar staan wij voor.

De strijd tussen de Fennek van de Koninklijke Landmacht en de #URE13 van de TU Eindhoven. Op het verkeersoefenterrein in Oirschot staan de twee teams klaar om van start te gaan. De race begint. Wie zal er winnen? Bekijk het snel!

Video:

https://www.facebook.com/landmacht/videos/444335222922700/

De URE13 en de Fennek zijn natuurlijk twee totaal verschillende voertuigen met elk hun eigen kracht. De URE13, een Formula Student raceauto ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven, heeft een topsnelheid van 130 km/h en accelereert naar 100 in maar liefst 2.3 sec. De Fennek is een verkenningsvoertuig en bereikt een topsnelheid van 115 km/h. De Fennek is twee keer zo groot en moet daarnaast een gewicht van 10.400 kg meeslepen. De URE13 weegt slechts 197 kg en wordt aangedreven door vier zelfontwikkelde elektromotoren. De Fennek heeft op dit moment nog een dieselmotor, maar daar wordt aan gewerkt.

De Landmacht is, net als de TU Eindhoven, bezig met innovatie en ‘het wagenpark van de toekomst’. Zo werkt het Ministerie van Defensie – NL al aan een elektrische variant van de Fennek, worden er elektrische quads getest en zijn er civiele dienstauto’s geëlektrificeerd. De studenten van University Racing Eindhoven (URE) zijn al druk in de weer met het ontwerp van de URE15. Naast studeren werkt dit multidisciplinaire team van 60 studenten continu aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën in de automotive industrie. Zo staan zij dus ook voor: continu innoveren, samenwerken en doorgaan waar anderen stoppen.

Bedankt voor de medewerking, Opleidings- en Trainingscommando Koninklijke Landmacht en Vrienden van OTCRi