Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Selectie en montage tandheugels

Apex Dynamics levert al jarenlang spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels uit 1 hand en tegen zeer scherpe prijzen en met korte levertijden. Het doorrekenen van een montage tandheugel aandrijving is echter een lastige opgave: Het is een vergelijking met veel variabelen.

Berekening juiste tandheugel montage

Daarom biedt Apex Dynamics de mogelijkheid om de berekeningen door hen te laten uitvoeren, met als uitgangspunt om de gewenste specificaties en nauwkeurigheid te halen. Maar wat nog belangrijker is: met 49 series van tandwielkasten en een enorme keuze aan rondsels en tandheugels (de catalogus is bijna 100 pagina’s dik) kunnen ze de productkeuze toespitsen op klant-, investering-, technische- en regiovoorkeuren. Zo kan bijvoorbeeld het rondsel op 9 (!) manieren aan de tandwielkast gemonteerd worden.

De calculatie die Apex Dynamics maakt, is overzichtelijk en kan voor het technische constructiedossier gebruikt worden.

Markering hoogste punt

Als de componenten geleverd worden begint de montage. Je kunt ervoor kiezen om de rondsels al door Apex Dynamics aan de tandwielkast te laten monteren, waarbij de meest concentrische montagepositie genomen wordt en het hoogste punt van het rondsel in deze combinatie gemarkeerd wordt. Dit is van belang tijdens de montage.

Apex Dynamics levert bovendien een Nederlandstalige Installatie instructie, waarin op een kleine 30 pagina’s uitgelegd wordt hoe het makkelijkst de montage van de componenten gedaan kan worden : Van het uitlijnen en positioneren van de tandheugels, afstellen van het rondsel tot en met het controleren van de afstellingen.

Montage-tandheugel

Bovendien kan Apex Dynamics een “leen” montage-tandheugel als service meeleveren, waarmee je de steek van de tandheugels in 1 keer correct kunt afstellen.
Deze montage-tandheugels zijn leverbaar van module 1 tot en met 10, voor recht- en schuinvertande tandheugels en in kwaliteitsklasse 4 en 5. Als er behoefte is aan nóg nauwkeuriger montage, kunnen hoog-nauwkeurige meetpennen geleverd worden.

Als laatste zijn alle specificaties en nauwkeurigheden van de tandheugels en rondsels bij Apex Dynamics transparant : Op de eerste 12 pagina’s van de catalogus staan alle toleranties zoals hardingsdiepte, materiaal, recht- en haaksheid, oppervlakteruwheid, etc. Bij de producten staan de DIN kwaliteit (lineaire nauwkeurigheid), tandkwaliteit, hardingssoort en -diepte en nabewerking. Na de rondsels staat een tabel met de maximale  tangentiale kracht en koppel bij een specifieke kwaliteit tandheugel. Via deze link kun je onze Tandheugel & Rondsel catalogus downloaden.

Voor meer informatie, neem contact op met Apex Dynamics BV.