Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

RVS tandwielkasten met ATEX certificaat voor Tanis Confectionery

Het engineeren en produceren van een hoogwaardige, veilige productielijn voor gummi snoepjes.
Dat lijkt waarschijnlijk vooral een lekkere vraag maar heeft in de praktijk zeker technisch veel voeten in aarde. De voedselindustrie kent de zwaarste veiligheidseisen en deze toepassing bevond zich daarnaast in een explosiegevaarlijke omgeving.
Welke tandwielkasten passen hierbij het best? Sommige series tandwielkasten van Apex Dynamics worden standaard in RVS uitgevoerd maar welke eisen zijn er verder? Samen met de engineers van Tanis Confectionery kwam Apex Dynamics tot de beste oplossing.

De engineers van Tanis Confectionery, wereldleider in het leveren van totaaloplossingen voor de snoepindustrie, namen contact op met Apex Dynamics met een zeer bijzonder verzoek: voor een nieuw te ontwikkelen Tanis Moulding line waren een aantal spelingsarme aandrijvingen nodig. Deze productielijn maakt een gummy snoepje van een vloeibare snoepmassa, welke gegoten wordt in een uitsparing in het zetmeel en uiteindelijk afkoelt tot het eindproduct. (bijvoorbeeld het gummi-beertje) Waarom is dit verzoek bijzonder? Omdat er een hele lijst aan zware eisen aan ten grondslag ligt.

Eisen voor de spelingsarme tandwielkast

RVS uitvoering : De tandwielkast moest geheel in Roestvaststaal (RVS) uitgevoerd worden wegens de strenge hygiëne-normen bij de klant.
Food grade smeermiddel : De tandwielkasten moeten uitgerust zijn met food grade smeermiddel, zodat er nooit een gevaarlijke besmetting van smeermiddel op het snoepgoed kan optreden.
ATEX Certificering : Omdat er gewerkt wordt in een omgeving waar een stofexplosie mogelijk is, dienden alle producten ATEX gecertificeerd te zijn.
Amerikaanse motoren : Er worden zeer speciale, Amerikaanse, motoren aangebouwd, deze moeten natuurlijk passen op de tandwielkasten.
Wereldwijde ondersteuning : Tanis Confectionery levert wereldwijd, het was dus ook een eis van wereldwijde ondersteuning door de fabrikant.
Korte levertijd : Mogelijk korte levertijd.

Haakse kegelwiel tandwielkast en rechte planetaire tandwielkast

AT-FH serie RVS tandwielkast met doorlopende holle as met spie baan Apex Dynamics

Samen met Apex Dynamics werd er gekozen voor haakse kegelwielkasten uit de AT serie met een holle uitgaande as en in overbrengverhoudingen 1:1 en 10:1. Daarnaast werden er een aantal rechte AE planetaire tandwielkasten geselecteerd.

Alle tandwielkasten hebben schuine- of spiraalvormige vertanding en naast een roestvaststalen huis ook een RVS uitgaande (holle) as. De spelingsarme oplossingen van Apex Dynamics “checked all the boxes”. Inmiddels draaien er al vele installaties over de hele wereld naar volle tevredenheid.

AE serie Apex DynamicsMocht je vragen hebben over de verschillende mogelijkheden in productielijnen voor de snoepindustrie, neem dan contact op met Tanis Confectionery.

Heb je andere vragen met betrekking tot jouw eigen oplossing en de aandrijving daarvan?  Neem dan contact op met Apex Dynamics.

Over Tanis Confectionery

Tanis Confectionery is wereldleider in het leveren van totaaloplossingen voor de snoepindustrie. Het bedrijf uit Oosterhout ontwerpt en levert, wereldwijd, op maat gemaakte totaaloplossingen voor de productie van snoep. Van de ingrediënten tot het eindproduct, Tanis Confectionery is uniek in het leveren van alle noodzakelijke apparatuur voor dit proces.

Naast het leveren van de machines aan klanten beschikken ze ook over een zeer specialistisch team met jarenlange ervaring in snoep maken. Dit team van experts wordt ingezet om klanten te assisteren met het produceren van nieuwe recepten of het verbeteren van bestaande recepten. Tanis Confectionery heeft op deze manier al vele tevreden vaste klanten aan zich verbonden en haar grootste afzetmarkt is Amerika.

Photo Gummi bears by stef ~ from FreeImages