Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Binaire ratio voor hoogwaardige tandwielkasten per direct leverbaar

In reactie op de actuele marktvraag heeft Apex Dynamics haar AB en AF series uitgebreid met meerdere overbrengverhoudingen. Deze high-end planetaire tandwielkasten kunnen per direct uit voorraad geleverd worden met verschillende (binaire) overbrengverhoudingen.

Waar voorheen deze series met 21 (AB/AF) of 28 (ABR/AFR) overbrengverhoudingen (!) geleverd konden worden zijn deze per direct uitgebreid met:

AB/AF 12, 16, 28 en 32
ABR/AFR  12, 16, 28, 32, 48 en 64

Voordelen binaire overbrengverhouding

De overbrengverhoudingen 16, 32 en 64 zijn binair, een vereiste in sommige toepassingen omdat je zo bij continu draaiende toepassingen afrondingsverschillen kan voorkomen. Dat afrondingsverschil zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat een drukwals na verloop van tijd uit de pas gaat lopen of dat het eindpunt van een lasersnijtafel niet precies aansluit op het startpunt. Het zou zelfs kunnen zorgen voor ongewenste strepen op een pakketje tear-off’s (wegwerpvizieren voor helmen in de motorsport).

Alle tandwielkasten van Apex Dynamics hebben een absolute overbrengverhouding met uitzondering van de kegelwieltandwielkast uit de AT(B) serie met ratio 1,5 en de High-Torque varianten met een ratio in een veelvoud van 5,5.

De levertijd voor deze nieuwe overbrengverhoudingen is onveranderd snel en de prijzen zijn gelijk aan die van bestaande tandwielkasten.

Klik hier voor de meest actuele en complete AB/ABR en AF/AFR catalogus.