Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

NEMA maatvoering leverbaar op diverse tandwielkasten

Apex Dynamics levert diverse medium- en high-end tandwielkasten met NEMA maatvoering aan de uitgaande kant. Deze tandwielkasten zijn uitgevoerd met een NEMA kopflens, maar dan wel met een metrische uitgaande as. De tandwielkasten zijn als ‘drop-in’ breed inzetbaar in diverse toepassingen. Vanzelfsprekend zijn alle Apex Dynamics reductoren te gebruiken in combinatie met NEMA stappen- en servomotoren. Alle tandwielkasten zijn uit voorraad leverbaar binnen twee weken.

De NEMA maatvoering is een standaard die buiten de Verenigde Staten hoofdzakelijk overgenomen is door Aziatische producenten en machinebouwers. De in Europa niet gangbare Imperiale maatvoering zorgt dan ook af en toe voor uitdagingen bij onze relaties. Deze zorg namen wij graag weg, daarom ontwikkelde Apex Dynamics aangepaste adapterplaten en kopflenzen.

NEMA maatvoering bij Apex Dynamics tandwielkasten

Tandwielkasten die gecombineerd worden met NEMA stappen- en servomotoren worden geleverd met een adapterplaat aan de ingaande zijde. Het gaat hier specifiek om stappen- en servomotoren met B5 flens in de bouwgrootte’s 17, 23, 34, 42 en 56.

Tandwielkasten die toegepast worden in applicaties die aan de uitgaande kant werken met de NEMA maatvoering worden uitgevoerd met een NEMA 23, 34, 42 en 56 kopflens en een metrische uitgaande as. Het betreft de PEII, PEIIR, AE en AER series van rechte en haakse tandwielkasten, leverbaar met ratio 3:1 tot en met 200:1 en met een speling van < 6 boogminuten. Dit is de laagste verdraaispeling van alle leveranciers van planetaire NEMA-tandwielkasten.

NEMA

NEMA staat voor het in 1926 opgerichte “National Electrical Manufacturers Association” en is een Amerikaans overkoepelend orgaan voor de elektrotechnische industrie met c.a. 450 Amerikaanse leden. Deze leden zijn producenten van o.a. motoren, generatoren, tandwielkasten, schakelaars, etc. (Leden zijn bv Eaton, General Electric, WAGO, etc.). NEMA heeft sinds die tijd ca 600 standaarden en talloze documenten, whitepapers en voorkeuren gepubliceerd.

Persbericht, Maart 2017