Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Ready-to-eat bacon dankzij innovatieve RVS hygiënische aandrijvingen

Voor Sleegers Technique, een fabrikant van speciaalmachines voor het verwerken van vlees, vis, kaas en eventueel andere etenswaren, leverde SigmaControl de servermotor-tandwielkast-combinatie. 118 exemplaren telt de indrukwekkende machine die ‘ready-to-eat’ bacon zal produceren en elke tandwielkast is er een van Apex Dynamics. Specifiek zijn het twee versies RVS tandwielkasten van de AES serie. Het verhaal van deze unieke machine staat deze maand op de omslag van AT Aandrijftechniek en wij zijn trots op onze bijdrage aan deze unieke oplossing.

AT Aandrijftechniek’s Paul Quadvlieg schreef het artikel over Sleegers Technique en SigmaControl dat op de omslag van een recente editie van het vakblad prijkt. Lees het hele artikel hier.

RVS tandwielkast van Apex Dynamics

Speciale motoren vereisen speciale tandwielkasten. Ook de servoreductoren gekoppeld aan IP69K Kollmorgen motoren zijn speciaal, toch levert Apex Dynamics ze standaard. Thom van Oss van Apex Dynamics legt dat uit. “De tandwielkast mag wel een klein onderdeel zijn, het is wel een belangrijk onderdeel.

Apex Dynamics heeft er voor gekozen om de bestaande AE-serie volledig van rvs te gaan maken. Die hebben al de ronde behuizing en is gemakkelijk schoon te houden. In het begin waren het nog klantspecifieke oplossingen, maar de vraag wereldwijd was zo groot dat we de AES en haakse AERS serie hebben uitgebracht, met de ‘S’ van stainless steel. Voor SigmaControl was het nu een prachtige kans om met een standaard product in de machine bij Sleegers te komen.

De AES serie zoals toegepast bij Sleegers is standaard voorzien van een food-grade smeermiddel, dat is wel essentieel voor deze industrie. Het is mooi dat we, dankzij de samenwerking met SigmaControl, toch wel een unieke maar toch standaard aandrijving hebben mogen leveren aan Sleegers.

Apex Dynamics zoekt altijd de samenwerking met servomotorfabrikanten. Ik denk dat we in Nederland momenteel met zo’n 80% van de servomotorleveranciers samenwerken. Ook met SigmaControl werken we al heel lang samen en dan ontstaan dit soort mooie technische oplossingen.”

Bronnen:
www.at-aandrijftechniek.nl
www.sleegerstechnique.com
www.sigmacontrol.eu