Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Tandwielkasten voor rotatiearmen, aan- en afvoerbanden voor voedingsmiddelen

De juist tandwielkast selecteren voor gebruik in de voedingsmiddelen industrie kan een hele klus zijn. Het uitgebreide programma van Apex Dynamics, waarin RVS een standaard is, is vrijwel altijd in staat om in een passende oplossing te voorzien. Dat kunnen wij wel zeggen maar nog leuker wordt het als dit uit de praktijk blijkt. Een van onze klanten in deze industrie was onlangs aan het woord in een van de vakbladen.

In Mechatronica en Machinebouw komt een van onze klanten – PWR, een fabrikant van machines en robots voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie – uitgebreid aan het woord. In het artikel kijkt hun technologiemanager naar verschillende ontwikkelingen en legt uit hoe zij daar als specialist op reageren. Zoals bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) toepassingen:

‘Volgens mij is het vooral een industriepush. Je kunt veel met iot-technologie, maar onze klanten denken nog niet in die richting. Bovendien registreren we al heel lang alle belangrijke machinedata. We weten precies hoeveel slagen de robots hebben gemaakt. Zo kunnen we heel nauwkeurig in de gaten houden wanneer we onderdelen moeten nakijken of vervangen. Omdat onze distributiesoftware ervoor zorgt dat alle robots evenredig worden belast, heeft het ook weinig meerwaarde om informatie over elke individuele motor te verzamelen. We kunnen het allemaal prima inbouwen, maar zo lang de klanten er niet voor willen betalen, zullen we er niet zo snel aan beginnen.’

In het artikel is daarnaast aandacht voor de samenwerking met Apex Dynamics, wij leveren tandwielkasten voor veel rotatiearmen en bijna alle aan- en afvoerbanden. Daarover zegt Thom van Oss:

“‘Ons voordeel is dat we ondertussen 66 productseries hebben waarvan circa de helft in rvs zijn uitgevoerd. Als je daarin food-grade smeermiddelen doet, heb je een tandwielkast die gelijk voldoet aan de eisen van PWR.’

In het complete artikel is daarnaast ook aandacht voor:

  • De noodzaak om kleinere en toegankelijkere machines te bouwen
  • Standaardisatie
  • Camerasystemen
  • Deltarobots

Lees het volledige artikel op Mechatronica & Machinebouw

Bron : Mechatronica & Machinebouw
Tekst en foto’s : Alexander Pil en PWR