Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Standaard tandwielkast geschikt voor hoge radiale belasting

De typische voordelen van een flens-tandwielkast? Een tandwielkast met flens volgens de ISO9409 norm kan grotere lagers toepassen en daardoor hogere radiale- en axiale krachten opnemen in combinatie met een hoog kiepkoppel en een hogere torsiestijfheid. Fantastisch, maar hoe krijg je deze specificaties voor elkaar als je geen flens-tandwielkast kan of wil gebruiken? Apex Dynamics heeft een opvallende oplossing gevonden.

Aanbouwflens met as-stomp op tandwielkast

Apex Dynamics krijgt regelmatig de vraag: Hebben jullie een tandwielkast met uitgaande as die hoge radiale- en axiale last specificaties heeft?

Een oplossing is natuurlijk om een bestaande tandwielkast zo aan te passen dat er zwaardere lagers toegepast kunnen worden. Maar in de praktijk wordt bovenstaande vraag vaak gecombineerd met afwijkende asdikten of -lengtes waardoor we hoe dan ook snel tegen toepassingsbeperkingen aanlopen. Daarom heeft Apex Dynamics ervoor gekozen om een tandwielkast met flens te voorzien van een aanbouwflens met as-stomp in verschillende maatvoeringen. Zo heb je altijd de juiste uitgaande as én specificaties.

Beschikbare maten en mogelijkheden

De as-stompen zijn standaard uit voorraad leverbaar voor een flens-tandwielkast met bouwgrootte 64, 90, 110, 140, 200 en 255 en hebben uitgaande assen van 16 tot 90 mm zónder spiebaan, maar wel met een centerboring met schroefdraad.

Door de pasrand in de flens van de tandwielkast, wordt deze as-stomp altijd gecentreerd aangebouwd.

Flens tandwielkasten geschikt voor as-stomp

De as-stomp past op de volgende flens-tandwielkasten van Apex Dynamics :

  • AD (High end tandwielkast met schuine vertanding, zeer hoge koppels en lage verdraaispeling. De allrounder.)
  • AH (High end tandwielkast met schuine vertanding, hoge koppels en micro verdraaispeling. De nauwkeurige.)
  • PD (Medium end economy tandwielkast met rechte vertanding en standaard verdraaispeling. De universele.)

Toepassingen zijn onder andere zware drumaandrijvingen, centrifuges, hoog precieze lieren en positioneer applicaties.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen? Wij vertellen er graag meer over, neem hiervoor contact op met Apex Dynamics.