Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Clean2Antarctica is vertrokken richting Tenerife

In deze update:

Het project Clean2Antarctica droomt van een groene, leefbare en schone wereld waarin we elkaar blijven inspireren en ontwikkelen. Door in december met een zelfgebouwde wagen van afvalplastic, De Solar Voyager, over het schoonste continent ter wereld te gaan rijden willen ze aandacht vragen voor deze missie.

Voorafgaand aan het avontuur op Antarctica zal de Quest for Change plaatsvinden.

Quest for Change

27 augustus is een grote dag voor het project Clean2Antarctica! Want voordat de Solar Voyager gaat rijden op Antarctica is er nog een project dat daar aan voorafgaat, de Quest for Change. Het tallschip, De Morgenster, is vandaag in een grote vlootschouw vertrokken voor haar eerste etappe richting Tenerife. Dit schip wordt een zeilende denktank.

Jonge studenten helpen bedrijven duurzame oplossingen te vinden tijdens hun reis op het schip. Met de wind in je haren en de jonge geesten aan boord moeten de oplossingen voor echte bedrijfsvraagstukken sneller gevonden worden. De eerste etappe staat in het teken van de vraagstukken van het Japanse bedrijf Teijin. Het schip verwacht 17 september in Tenerife aan te komen.

Hart van Nederland geeft elke vrijdag om 17:00 een update over de ontwikkelingen rondom dit project. Alle updates zijn hier te bekijken.