Video call een adviseur
Nederlands / English
ZoekenApex search
Terug naar overzicht

Clean2Antartica selecteert ambitieuze jongeren voor bizar avontuur

Uit alle hoeken van de wereld zijn ze naar Enkhuizen gekomen. Bijna 50 jongeren die mee willen varen met een expeditie naar Chili. Tijdens de zeiltocht bedenken ze oplossingen voor bedrijven die milieubewuster willen worden.

De maandenlange reis hoort bij het project Clean2Antarctica. Elke week volgt Hart van Nederland het project Clean2Antarctica van Edwin ter Velde. Elke vrijdag om 17:00 zetten wij een nieuwe update online over de vorderingen van dit project. Samen met zijn vrouw gaat hij in december naar de Zuidpool rijden in een wagen gemaakt uit afvalplastic.

Antarctica is namelijk DE plek om wereldkundig te maken dat weggooien zonde is!

Het project blijft maar groeien om steeds meer mensen te inspireren! Nu komt het team van C2A met nog een expeditie, quest for change. De afgelopen tijd konden jongeren tussen de 18 en 28 jaar zich opgeven om mee te varen op het zeilschip De Morgenster.

Vanaf september 2018 vaart dit schip van A’dam naar Punta Arenas in Chili én terug. Het wordt een varende denktank met acht maanden lang een wisselend team van twintig jonge mensen. Het idee is dat een frisse wind zorgt voor creatieve innovaties. Tijdens de reis gaan de jonge denkers duurzame oplossingen bedenken voor vraagstukken van bedrijven.

Voor meer informatie over deze fantastische expeditie, ga naar de website van Clean2Antarctica